Na stotine neotkrivenih fotografija Davida Bowieja dobit će svoje mjesto u novoj, limitiranoj ediciji knjige “Ricochet: David Bowie 1983“, Denisa O’Regana, službenog fotografa Bowieja.

Sadržavat će fotografije s turneje ‘Serious Moonlight’ iz 1983. godine, zabilježene kroz period od devet mjeseci kada je predstavljao studijski album “Let’s Dance”. Bowie je te godine odsvirao otprilike 100 koncerata u 15 zemalja, počevši u Bruxellesu i završivši u Hong Kongu 8. prosinca. Do tada je to bila njegova najduža i najuspješnija turneja koju je pohodio.

“Bowie je počeo svirati u dvoranama pred 10 tisuća ljudi, prebacio se na 50-60 tisuća i postao super zvijezda. Zaista je uživao nastupati pred toliko puno ljudi. Sve mu je išlo kako treba, recenzije su bile nevjerojatne, album je pratio ogroman uspjeh i bio je jako sretan čovjek”, izjavio je O’Regan koji je pratio Bowieja po turnejama u stopu.

Dvije tisuće primjeraka bit će pušteno u prodaju u svibnju 2018. godine, dok će svaka knjiga težiti 15 kila i koštati 3 tisuće funti (30 tisuća kuna). Sadržavat će i memorabilije kao što su rukom pisani tekstovi pjesama, ulaznice, set-liste, tri velika printa i oslikani vinil remasteriran od strane Nilea Rodgersa.

Moonlight i Penguin Random House također će pustiti i manju knjigu fotografija u kolovozu iduće godine.

Neke od fotografija koje će svoje mjesto naći u knjizi objavio je The Guardian te ih možete pogledati u nastavku.

1. Bowie1

foto: Denis O’Regan

2. Bowie2

3. Bowie3

4. Bowie4

5. Bowie5

6. Bowie6

7. Bowie7

8. Bowie8