3. All Woman Jazz Festival – Jazzarella

5502

Treće izdanje Jazzarelle, festivala ‘ženskog jazza’, održat će se od 10. do 13. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, iliti ZKM-u. Uz nastup kvalitetnih domaćih i inozemnih glazbenica, posjetitelje očekuje i nekoliko glazbenih radionica.

All Woman Jazz Festival otvorit će u četvrtak 10. travnja Tamara Obrovac i njen prateći Transhistria Ensemble. Jedna od najsvestranijih hrvatskih glazbenica, osim na domaćem terenu, uspješnu i zamjećenu karijeru ostvarila je i izvan granica Lijepe naše, što dokazuje i činjenica da je 2004. bila nominirana za nagradu ‘World Music’, koju dodjeljuje BBC Radio 3.

U petak 11. travnja nastupit će američka violinistica Jenny Scheinman, koja će sa svojim kvartetom publici predstaviti svoj prepoznatljivi spoj jazz, gypsy swing, folk i klezmer glazbe. Valja napomenuti kako je u prošlogodišnjem posebnom izdanju magazina JazzTimes, Scheinman zauzela visoko četvrto mjesto na ljestvici najboljih jazz umjetnika, u kategoriji violinista.

Muziku podržava

Treći dan festivala, u subotu 12. travnja, nastupit će još jedna glazbenica iz SAD-a, također u pratnji svog kvarteta, Anat Cohen. Ova klarinetistica, flautistica, sopran i tenor saksofonistica, te skladateljica, također je u spomenutom JazzTimes dobila značajno mjesto, gdje su je uvrstili rame uz rame s velikanima kao što su Weather Report, Herbie Hancock, te Joshua Redman.

Ovaj četverodnevni festival svojim nastupom u nedjelju 13. travnja kraju će privesti višestruka dobitnica Grammy nagrada i jedna od najznačajnijih jazz i r&b pjevačica današnjice – Diane Reeves, koja će nastupiti sa svojim kvintetom.

Svi koncerti počinju u 20 h, a ulaznice možete kupiti na blagajni ZKM-a. Cijena ulaznica po danima je sljedeća:
10. travanj – 30/40 Kn
11. i 12. travanj – 100/150 Kn
13. travanj – 200/250 Kn

Također, u subotu i nedjelju (12. i 13. travanj) u dvorani Muzičke Akademije F5 (Frankopanska 22) će se održati i besplatne glazbene radionice. U subotu će predavati Jenny Scheinman, a u nedjelju Anat Cohen. Početak je u 15 h. Prijaviti se možete putem emaila.

Muziku podržava