27 programa u ljetu ’17 na šibenskim Tvrđavama

104

Tvrđava kulture Šibenik predstavila je ukupno 27 programa koji će se ovo ljeto odvijati na obnovljenim šibenskim Tvrđavama sv. Mihovila i Barone.

Za vikend od 26. do 28. svibnja Šibenik će postati sjecište dobrih priča i kvalitetne glazbe. 27. svibnja na pozornicu sv. Mihovila penje se S.A.R.S koji po prvi put gostuju u Šibeniku, a dva tjedna kasnije stižu legende electro, hiphop i dance scene Stereo MC’s.

Muziku podržava

16. lipnja na veliku pozornicu sv. Mihovila stižu Cubismo koji za Šibenik pripremaju spektakularnu latino večer u pratnji vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a, a 29. lipnja po prvi put na pozornicu tvrđave penju se i ambasadori šibenske kulture Šibenska narodna glazba, odnosno klapske skladbe i šansone maestra Dušana Šarca.

12. srpnja predstavit će se Stefan Milenković i Rohan de Silva koji će s programom Freedom of Classic otvoriti jubilarnu 10. Musicu Appassionatu, a nakon pauze na pozornicu se penju samoborski udaraljkaši, dobro poznati Sudar Percussion s projektom Oxygen, obradama Jean Michel Jarrea, začetnika francuske elektronske glazbe popraćeni svjetlosnim vizualizacijama.

Jedinstvenu priliku za uživanje u iznimnom nastupu Gregorya Portera, ovogodišnjeg dobitnika Grammya za najbolji vokalni jazz album publici pružit će se 18. srpnja.

Plesna poslastica Igora Kirova, balet “Na putu”, otvara ovogodišnji 7. Plesni festival, 24. srpnja, dok u koprodukciji s projektom Collage, 5. kolovoza na tvrđavu stižu GusGus – jedna od najpopularnijih electro skupina na svijetu, kojima će se pridružiti američki producent i DJ Kevin Yost.

Solistički koncert Bože Vreće održat će se 11. kolovoza, dok će kolovoz zatvoriti koncert Tonya Cetinskog koji će 25. kolovoza predstaviti novi acoustic/electric zvuk i započeti istoimenu turneju.

Šibensko pjevačko društvo Kolo i ove godine ponovno podiže ljestvicu premijernom izvedbom prve hrvatske rock opere Gubec-beg, uz već tradicionalnu pratnju Simfonijskog orkestra Oružanih snaga RH krajem rujna uoči dana grada i blagdana sv. Mihovila, čime će svečano zatvoriti sezonu Korak do zvijezda 2017.

Šibenske tvrđave

Kulturno-umjetnički program naziva Strana B ove godine odvijat će se na kulturnoj atrakciji 2016. godine – Tvrđavi Barone, a filmski program u odabiru g. Nikice Šupe “Srijedom po svijetu” nastavlja se i ove godine od 21. lipnja do 23. kolovoza kada će se na Tvrđavi Barone prikazati osam igranih i dokumentarnih naslova, izuzetno snažnih autorskih senzibiliteta; manjih, nezavisnih produkcija.

Ulaznice za programe na Tvrđavi sv. Mihovila u prodaji su na blagajnama Tvrđava, na City Pointu šibenskih tvrđava te u sustavima Eventima i Croatia Ticketsa. A za više informacija posjetite tvrdjava-kulture.hr.

Muziku podržava