22 akustične svirke i kraj sedme sezone Akustike!

214

Utorak po utorak priveli smo kraju još jednu sezonu akusticiranja, i to završnom akustičnom svirkom skupine ESC Life, 6. lipnja u Rockmarku.

Mislav Combaj (Akustika)

Iza nas je sedma sezona programa Akustike, tijekom koje su održane 22 akustične svirke. Započeli smo krajem studenog prošle godine gostovanjem U pol 9 kod Sabe, a zatim utorak po utorak ispunjavali našu glazbenu knjižaru i Berislavićevu ulicu akustičnim zvukovima i ritmovima.

Bez lažne skromnosti, iznimno smo ponosni na ovu sezonu – niz izvođača imali smo priliku po prvi put ugostiti na našoj malenoj pozornici Rockmarka, a publika je imala priliku čuti ih u rijetkom akustičnom izdanju. Promovirali su se albumi, predstavljale potpuno nove pjesme, prepričavale anegdote i stvarala se posebna atmosfera između izvođača i publike, uz nerijetki komentar glavnih glazbenih aktera “Ajme, kako ste tihi i pristojni”. Po prvi put smo dobili i koncertni izvještaj jedne od posjetiteljice našeg programa u Rockmarku.

Željka Rudar (Akustika)
Muziku podržava

Tijekom ove sezone započeli smo i novi projekt – Akustika Session, u suradnji s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska i Nexus produkcijom. Riječ je akustičnom video-serijalu, kojim se pojedina glazbena imena također predstavljaju u akustičnom izdanju, na odabranoj specifičnoj lokaciji te uz svoja prepoznatljive pjesme izvode i cover. Do sada smo predstavili Akustika Session uz Marina Jurića-Čivru i Ivanu Kindl, a u narednim mjesecima projekt će biti obogaćen s još zanimljivog sadržaja.

Dio našeg glazbenog tima i ove je sezone bio producent Antonino Šimić (Greenwood Studio) koji se brinuo da nam svaka Akustika zvuči odlično, dok se u ulozi glavnog i odgovornog za kameru i montažu našao Mario Dragičević. Zahvaljujući njihovom radu, tijekom ove sezone smo upotpunili i naš YouTube kanal, gdje redovito objavljujemo snimke s naših akusticiranja.

Na samom kraju možemo reći jedno veliko hvala – hvala svim izvođačima što nam se odazivaju na naš poziv i bivaju našim glazbenim gostima te hvala publici na uvijek predivnom dolasku, pljesku, osmijehu i podršci. Program koji smo entuzijastično započeli 2010., sa skromnim znanjem i iskustvom, izrastao je u prepoznatljivo ime koje utorkom obogaćuje zvuk grada Zagreba, a to ne bi bilo moguće bez njegovih glavnih aktera – izvođača i publike.

Mario Dragičević (Akustika)

U ‘odjavnoj špici’ moramo zahvaliti i našim dragim kolegama Muzikašima, Nevenu Zulijaniju na vizualnim rješenjima i grafičkom dizajnu, djelatnicima knjižare Rockmark na povremenim prekovremenim satima i pomoći pri organizaciji (čitaj: pospremanju), Mislavu Combaju na uskakanju u ulogu domaćina u zadnji tren, kao i svima ostalima koji su i najmanjom akcijom omogućili u bilo kojem trenutku da nam program raste. Tu su i naši stalni medijski prijatelji – HDS Zamp, Radio Student i magazin Grazia Hrvatska.

Pratite nas i podržavajte i dalje, bit ćemo aktivni i u ljetnim mjesecima!
@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

U sedmoj sezoni smo akusticirali uz: U pol 9 kod Sabe (29.11.), Auguste (6.12.), Nellcote (13.12.), Voland Le Mat (10.01.), Zvonimir Varga (17.01.), Široke Ulice (24.01.), Achromatic Attic (31.01.), Phaneron (07.02.), Ivan Škrabe ((14.02.), J.R. August (21.02.), Mnogi Drugi (28.02.), Slow Motion Suicide (07.03.), Nezahvalnici (14.03.), She Loves Pablo (21.03.), Big Strip Gorila (28.03.), Matt Shaft (11.04.), Irena Žilić (18.04.), Playground Hustle (25.04.), Ogenj (16.05.), Kensington Lima (23.05.), Pi (30.05.), ESC Life (06.06.). Fotogalerija.

Muziku podržava