2. Spring Jazz Festival u Osijeku

1246

Osim sunca i pjeva ptičica proljeće u Osijek donosi i drugi po redu Spring Jazz Festival, koji će se održati od 18. do 21. ožujka u Old Bridge Pubu. Tijekom četiri večeri publici će se predstaviti razni domaći i strani jazz izvođači i glazbenici.

Festival će svojim nastupom u utorak 18. ožujka otvoriti zagrebački jazz fusion sastav Combinate, čiji član je i Ante Gelo.

Dan kasnije, u srijedu 19. ožujka publika će moći uživati u glazbi dviju jazz skupina, Osječana Argus Jazz Band, koji u svojim izvedbama miješaju swing, be-bop te ska ritmove, te sastava Trilogy, čiji zvuk se također temelji na swing i be-bop glazbi 40-ih i 50-ih godina 20. st.

Muziku podržava

U četvrtak 20. ožujka nastupit će mađarski Marton Fenyvesi Trio, dobitnici nagrade Mađarskog jazz saveza za najbolju originalnu kompoziciju i izvedbu. Pridružit će im se i zagrebački Ivan Kapec Kvartet.

Završne večeri, u petak 21. ožujka, Old Bridge Pub će na pozornici ugostiti još jedan mađarski sastav – Singas Project, koji su svojim prvijencem “Yolife” iz 2007. u kratkom roku postali jedan od cijenjenih jazz bendova na ovim prostorima.

Svi koncerti počinju u 20 h, a ulaz je slobodan.

Muziku podržava