18. Proljetna revija jazza

1128

Mala dvorana K.D. Vatroslava Lisinskog od 22. do 25. travnja bit će središte ljubitelja jazza u Zagrebu. Tijekom navedena četiri dana odvijat će se 18. Proljetna revija jazza, u sklopu koje će nastupiti niz domaćih i inozemnih glazbenika.

Reviju će u utorak 22. travnja otvoriti Christian Muenchinger Quartet, gosti iz Švicarske predvođeni mladim saksofonistom. U Lisinskom će tada nastupiti i turska pijanistica Ayse Tutuncu, u pratnji svog trija, kojeg uz nju čine još i dva puhača.

Drugog dana odvijanja Proljetne revije, u srijedu 23. travnja, publika će moći uživati u skladbama jazz velikana Damira Dičića, koje će izvesti tribute bend, sačinjen od niza kvalitetnih glazbenika (Ivan Kapec Trio, Luka Udjbinac, Nebojša Buhin Nebo itd.). Nastupit će i Ganelin Trio Priority, predvođen Vjačeslavom Ganelinom, vodećim glazbenikom sovjetskog jazza 1970-ih i 1980-ih.

Muziku podržava

Tradicionalna smotra novih imena hrvatskog jazza održat će se u četvrtak 24.travnja, a večer će nositi naziv Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, a u nastavku koncert obrada međimurskih pučkih popijevki što ih je izabrao i prema zapisima dr. Vinka Žganeca obradio, harmonizirao glazbenim jezikom jazza i pripremio za izvođenje klavirist, vibrafonist i skladatelj Igor Savin.

Ovogodišnje izdanje Proljetne revije jazza u petak 25. travnja kraju će privesti portugalska jazz diva Maria Joao, koja će nastupiti u pratnji norveškog pijanista i skladatelja Jana Gunnara Hofa.

Svi koncerti počinju u 20 h, a cijena pojedinačnih ulaznica je 70 Kn. Za sva četiri koncerta u pretplati ostvaruje se 25 % popusta, dok članovi jazz kluba Zagreb ostvaruju 60 % popusta.

Detaljan raspored možete provjeriti na status-online.hgu.hr.

Muziku podržava