15 godina Electronic Beatsa, festivala koji je zadužio elektronsku glazbu

Promo članak
535

Electronic Beats je međunarodni glazbeni program pod pokroviteljstvom
Deutsche Telekom Grupe, čiji inovativni medijski portfelj sačinjavaju
zanimljiva multimedijska događanja, među kojima su i koncerti te druga
live glazbena događanja diljem Europe.

Aktivni u devet zemalja tržišta DT Grupe (Njemačka, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Češka, Nizozemska, Slovačka, Crna Gora i Poljska), Electronic Beats nude vjerodostojan i jedinstven sadržaj namijenjen mladima. Na stranici electronicbeats.net, kao i u višestruko nagrađivanom EB magazinu, koji izlazi kvartalno, čitatelji mogu uživati u kvalitetnom i modernom glazbenom štivu.

Također, EB je i platforma za Telekomove proizvode kao što su streaming usluge, besplatni WI-FI, te plaćanje (i kupovanje ulaznica) putem mobitela. Kroz Electronic Beats TV i Electronic Beats radio, koji se mogu koristiti online ili preko aplikacije, korisnici mogu uživati u raznim intervjuima, snimkama koncerata kao i slušati prijenose uživo te i 24/7 stream raznih podcasta na EB radiju.

Počeci Electronic Beatsa
Electronic Beats promovira sve što je cool već 15 godina. Popularizirao se zahvaljujući TV showu koji se 2000. godine počeo prikazivati na njemačkim glazbenim kanalima Viva i Viva 2 a iste je godine održan i prvi live Electronic Beats festival, u Kölnu. Glavne zvijezde bili su njemački elektro duo Mouse on Mars, a s izborom daljnjih izvođača na festivalu, bilo je jasno da će Electronic Beats voditi posjetitelje kroz raznolikost glazbenih žanrova i izvođača koje povezuje elektronski glazbeni utjecaj.

Muziku podržava

Uostalom, glavna specifičnost Electronic Beatsa je dovođenje bendova i DJ-a koji se nalaze na pragu masovne popularnosti.

Izvođači
Osim predstavnicima elektronske glazbe poput, primjerice, Richieja Hawtina ili skupina The Prodigy, Faithless i Stereo MC’s, Electronic Beats festival otvorio je vrata i izvođačima suvremene klupske glazbe, pa su tako na festivalu posljednjih godina svirali i Jungle, Jessie Ware, Caribou, Moderat, James Blake, Karen O, Lana Del Rey, Bonobo, Jon Hopkins, Jose Gonzales i ostali. Tijekom 15 godina postojanja, EB je ugostio i brojne velike glazbene zvijezde među kojima su Bryan Ferry, New Order, Yello, Depeche Mode, Donna Summer, Roisin Murphy, kao i nove nade poput skupina Little Dragon, Hot Chip, Disclosure, London Grammar… Osim što su se ovi izvođači mogli uživo slušati na festivalima, Electronic Beats je pokrenuo i klupski program gdje se pušta elektro glazba, magazin gdje se, među ostalim, mogu čitati intervjui s izvođačima, web stranicu te DVD sa snimkama nastupa na festivalu.

Electronic Beats u Hrvatskoj
Hrvatski Telekom projektu se pridružio krajem 2010. godine, otkad su se u Zagrebu mogli uživo slušati izvođači među kojima su i Caribou, Woodkid, When Saints Go Machine, Hercules and Love Affair, Hot Chip, Erlend Oye, Patrick Wolf, Efterklang, Roisin Murphy i drugi. Publika je brzo prepoznala vrijednost ovog festivala, koji je zbog sponzorskog karaktera u mogućnosti ponuditi povoljnu cijenu ulaznice za aktualna glazbena imena.

U 15 godina postojanja, Electronic Beats zaokružili su čitavu priču koja promovira glazbene žanrove i izvođače koje povezuje elektronski glazbeni utjecaj. Osim live nastupa, proširili su priču na magazin, live stream, web stranicu i društvene mreže, On Demand TV, vlastiti radio, radio emisije na Flux FM-u, mobilne aplikacije, Telekom servise (Entertain, Videoload itd) te Telekom parnere poput, primjerice, Spotifya i Deezera.

Peti Electronic Beats Zagreb održat će se 6. i 7. studenog na tri lokacije – Močvara, Teatar &TD, Sirup – a nastupit će između ostalih Young Fathers, DJ Koze, Sinkane, KiNK i Mykki Blanco.

Muziku podržava