Željan si odlaska na koncert, a još nisi imao vremena za planiranje? Redakcija Muzike servira ti preporuke koncerata i drugih zbivanja koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, a čak i ako nisu ovo žanrovi po tvojoj mjeri, trebao bi popratiti neki od ovih koncerata.

Mimika Orchestra – Vintage, 7.11.

Muziku podržava

Alternativni jazz orkestar Mimika Orchestra dolazi ponovno u Vintage. “Dakle, imamo raketni silus klavijatura i oscilatora koje nosi gospodin Leo Beslać i uz staroslavenski repertoar, sviramo i klupske pjesme iz Londonske faze koje sa svojim debelim gruvovima nikad nismo odsvirali u Zagrebu! Evo bas smo jučer probavali i bit će groovy!”, rekao je Mak Murtić, lider Mimike, u intervjuu za Muziku. Njihova glazba skladna je simbioza tradicionalnog i suvremenog jazza, progresivnog rocka, folklora, suvremene klasikom i live elektronike. Više o svirci pogledaj na FB eventu.

Boris Štok, Sax, 8.11.

Boris Štok u pratnji svog banda dolazi u Sax. Ondje će promovirati novi singl “Još uvijek”, koji je s njim otpjevala i glumica Nataša Janjić. Drugi je to singl novog albuma Borisa Štoka, koji će svjetlo dana ugledati iduće godine. Više o koncertu pogledaj na FB eventu. Ulaznice 50 kn u pretprodaji, 70 kn na dan koncerta, a mogu se kupiti isključivo u Saxu.

Smoke Mardeljano, Boogaloo, 8.11.

Smoke Mardeljano u Boogaloou dolazi predstaviti svoj novi album “To je rap”. Do sada je nastupio u Saxu, Tvornici, Vintageu te će mu ovo biti premijerni nastup u Boogaloou. Ako ste fan brata Smokiše, pogledajte dokumentarac o njemu “Ja repujem”. Karte se mogu kupiti putem Entria. Više o eventu pogledaj na linku.

Brucošijada FER-a, 9.11. 

brucošijada FER-a
brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a najveći je studentski događaj ovakvog tipa. Na ovogodišnjoj FER-ovoj brucošijadi nastupaju Sajsi MC i Full Ferryja te bendov Brkovi, Svemirko, Zoster, Porto Morto, Koala Voice, Trophy Jump, Igralom, Terminator i Mnogi Drugi. Uz njih, hodnike FER-a posjetit će Vojko V, She Loves Pablo, ZMaJ, Jan Kinčl i Mimi. Više informacija potražite na službenoj Facebook i web stranici Brucošijade FER-a.

Jura Stublić & Film, Tvornica, 9.11. 

Još jedan koncert povodom 20. rođendana Tvornice. U seriji rođendanskih koncerata, u kojoj su već bili Kojoti, Brand New Heavies itd., naći će se i Jura Stublić, rekorder po broju nastupa u Tvornici. Više doznaj na linku, a ulaznice su dostupne putem Entria.

Vatrogasci, Boogaloo, 9.11. 

Nakon dulje koncertne stanke, Vatrogasci su se probudili 2017. i od tada su više puta priredili vatrogasnu zabavu u Boogaloou, što će učiniti i 9. studenog. Bend poznat po parodijama na mnoge hrvatske i strane hitove, do sada je snimio 12 studijskih albuma, a zadnji singl “Krava” izbacili su prošle godine. Iako mnogim fanovima Vatrogasaca nedostaje Dugi na koncertima, i dalje uspijevaju svaki put napuniti Boogaloo. Ulaznice možete uzeti putem Entria, a više o koncertu pogledaj na FB eventu.

Rambo Amadeus, Sax, 9.11. 

Crnogorski glazbenik, koji je turbofolku dao ime, dolazi u Sax. Do sada je poznati crnogorski glazbenik, koji djeluje u Beogradu, izbacio 11 studijskih albuma, od kojih je zadnji “Vrh dna”. Karte možete uzeti jedino u Saxu. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna mogu se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na dan će ako ih ostane koštati 100 kuna. Više o svirci možeš vidjeti putem linka.

Postmodern Jukebox, Cvetličarna, Ljubljana, 10.11. 

Postmodern Jukebox, svjetski poznati glazbeni kolektiv koji obrađuje popularnu modernu glazbu u swing i jazz stilu, dolazi u Ljubljanu u sklopu turneje “Welcome to the Twenties 2.0”. “Creep”, “Seven Nation Army”, “Bad Romance” i “Umbrella” samo su neki od hitova koje su obradili u jazz i swing stilu. Više o koncertu pogledaj na linku. Ulaznice možete kupiti preko eventima.

Annihilator, Boogaloo, 10.11. 

U skopu turneje “A Tour for the Demented 2019”, u Zagreb dolazi kanadski trash metal bend Annihilator. Uz njih, nastupit će i kaifornijski hard rock bend Archer Nation. Bit će ovo prilika fanovima Annihilatora da poslušaju njihov posljednji album „For the Demented“. Više o koncertu doznaj na FB eventu , a do ulaznica možeš putem Entria.

Brit Floyd, Tvornica Kulture, 11.11.

Brit Floyd, najveći svjetski Pink Floyd tribute band, ponovno dolazi u Zagreb. Osim što se vraćaju s najvećom produkcijom do sada, ovogodišnji nastup biti će poseban i po obilježavanju četrdesete godišnjice “The Walla”. Broj ulaznica je ograničen, a možete ih kupiti putem linka. Do povoljnijih ulaznica možeš putem FanCluba Muzike.hr. Više o svirci doznaj na FB eventu.

Afion, Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, 13.11. 

Nedavno objavili singl “Senjica”, Afion će uskoro obožavatelje etno đira počastiti koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu. Osim “Senjice”, predstaviti će još nekoliko pjesama s nadolazećeg, trećeg, albuma. Do sada su objavili albume “Afion” i “Čudni svati”, oba su bila nominirana za Porina. Čak i ako niste pretjerano zagrijani za kombinaciju tradicionalne i moderne glazbe, Afion uživo oduševljava svojom energijom. Do ulaznica možete putem Entria, a više o koncertu doznaj na FB-u.

Muziku podržava