10 hitova koje je Ed Sheeran napisao za druge

Leonora Bedić
8060

Iza britanskog glazbenika Eda Sheerana su brojni hitovi, a odnedavno je i prvi izvođač u povijesti čiji su singlovi u isto vrijeme debitirali na prvom i drugom mjestu britanske glazbene ljestvice.

“Sing”, “Don’t”, “Give Me Love”, “The A Team”, “Thinking Out Loud” i “Photograph” samo su neki od njegovih najuspješnijih singlova, a treći album tek treba izaći.No manje je poznata činjenica da je Sheeran osim za sebe, također napisao pop klasike i za neke druge zvijezde, a na nekima je osim kao autor također i gostovao vokalno.Bieber je za Sheerana rekao da je riječ o jednom od najtalentiranijih autora današnjice. “U trenutku kada sam čuo ovo, znao sam da je to to” izjavio je Diplo.Abel Tesfaye iliti The Weeknd sa Sheeranom se zbližio u trenucima pijanstva na jednom tulumu gdje su se tek upoznali, nakon čega je došlo do ove pjesme..Ovu pjesmu Sheeran je napisao sa 17 godina zajedno s kantautoricom Fionom Bevan. Za nju je rekao da sadrži neke od njegovih najdražih stihova koje je ikada napisao..S Amirom Amorom iz Rudimentala se Ed zna još od školskih dana...

Sheeran je gostovao i na jednoj od pjesama ovog britanskog repera, koju je također napisao, međutim dobri odnosi između njih dvojice se nisu nastavili. Iako se navodno ne mrze, Wiley je u intervjuu za The Guardian izjavio: “Napravio sam melodiju za njega, ali on nije htio napraviti jednu za mene”.

Muziku podržava