Tarja Turunen najurena Iz Nightwisha

5475

Nightwish je snimio live “An End Of An Era” 21.10.2005. u Hartwall areni u Helsinkiju, album koji je označio kraj šestomjesečne “Once” svjetske turneje, ali također i kraj jedne ere. Naime, nakon koncerta Tarji je od ostatka benda uručeno otvoreno pismo (koje možete pročitati na Nightwishevoj službenoj stranici) u kojem joj se bend zahvaljuje na suradnji, ali također ističe kako je istoj došao kraj.

U pismu se govori o tome da je zbog određenih okolnosti njihova daljna suradnja postala nemoguća. Tarja je u Nightwishu bila od početka, ali u 9 godina njihovog postojanja, nije nikada bila angažirana u pisanju pjesama, te se nije trudila ni dolaziti na probe, a s bendom je radila isključivo u studiju i na pozornici.

U zadnjih godinu dana Tarja i Tuomas nisu uopće komunicirali, a kao daljnje točke Nightwishevog razlaza s popularnom vokalisticom navode se njezin bahat stav prema fanovima, te pohlepa za novcem i medijskom pažnjom.

Muziku podržava

Tuomas, Jukka, Marco i Emppu istaknuli su kako ovaj čin nije kraj Nightwisha, već korak da se bend održi. Također su najavili kako će bend nastaviti svoj rad sa novim ženskim vokalom.

Muziku podržava
Stisni