Preminuo Cecil Womack

717

Cecil Womak, popularni američki gospel i r&b umjetnik, član čuvenog tandema Womack & Womack, preminuo je u Africi u petak 1. veljače.

Ostavio je veliki trag kao pjevač dua Womack & Womack koji su osamdesetih godina prošloga stoljeća nizali uspjehe na top ljestvicama, a pored toga i kao tekstopisac, producent i aranžer velikom broju uspješnih glazbenika.Rođen je kao Cecil Dale Womack u Clevelandu (Ohio) 25. rujna 1947., kao najmlađi od petorice sinova Friendlya i Naomi Womack. Imao je samo osam godina kada je sa svojom braćom Bobbyem, Harryem, Friendlyem Jr.-om i Curtisom okupljen u gospel bendu Womack Brothers imao prvu turneju.

Braću Womack primjetio je čuveni Sam Cooke koji ih je pozvao da mu budu predgrupa. Ubrzo su promijenili ime benda u The Valentinos čije najpoznatije pjesme su “Lookin’ For A Love” i “It’s All Over Now” kasnije obrađena od strane The Rolling Stonesa.

Muziku podržava

1983. godine, Cecil i druga mu supruga Linda, inače Cookeova kćer, počeli su sa zajedničkim snimanjem i nastupima u bendu Womack & Womack. Njihov prvi album nosio je naziv “Love Wars” i snimljen je za izdavačku kuću Elektra Records. Pjesma “Baby I’m Scared Of You” s tog albuma bila je Top 40 hit na R&B top ljestvici. Cecilov brat Bobby oženio je Cookeovu udovicu Barbaru, samo tri mjeseca nakon Cookeove smrti, što je bio veliki skandal.

Linda i Cecil, stvorili su hitove kao što su “Teardrops” i “Love Wars” nakon čega su pisali pjesme za Erica Claptona, Angie Stone, Ruby Turner i The Beautiful South.

Početkom devedesetih su iz svog doma u Philadelphiji u Afriku preselili svojih sedmoro djece s kojima su putovali.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Cecil je bio poznat kao Zekuumba Zekkariyas te skupa sa Lindom kao Zeriiyom Zekkariyas djelovao pod nazivom The House of Zekkariyas.

Muziku podržava
Stisni