Predstavljen 4. Zagreb International Blues Festival

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1015

Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival održat će se od 28. do 31. svibnja na tri klupske lokacije.

Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri (‘Memphis Night’, ‘Promo CD Night’, ‘Hot Stuff Night’ i ‘Toulouse Night’) nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala, Mountain Men iz Francuske.

U utorak, 28. svibnja, u Hard Place festival će otvoriti povratnici iz Memphisa, predstavnici Hrvatskih blues snaga na ovogodišnjem 29th International Blues Challengeu. Riječ je o splitskom kantautoru Teu Aničiću, pobjedniku 4th Croatian Blues Challengea u solo/duo kategoriji te sastavu 4 Town Blues Band sastavljenom od mladih glazbenika iz četiri grada (Sisak, Petrinja, Ivanić Grad, Kutina) koji su nas u Memphisu predstavljali u youth kategoriji. Njima će se pridružiti i Boris Hrepić Hrepa koji je u Memphisu s članovima 4 Town Blues Banda snimio pjesmu “Commitment to Blues”, posvećenu jednom od osnivača ZIBF-a, preminulom Draženu Buhinu Buhi.

Muziku podržava

U srijedu, 29. svibnja, ZIBF će u poslijepodnevnim satima gostovati u Osnovnoj školi J. J. Strossmayera gdje će u sklopu edukativne radionice ‘Blues in School’ ponuditi đacima jednog 6. razreda glazbeno-teorijsku priču “Kratka povijest bluesa”, dok će se večernji program dogoditi u opuštenoj atmosferi caffe bara Tituš, gdje će nastupiti Jimmy Matešić, te akustični trio Blues Insiders. Oni će tom prilikom promovirati CD kompilaciju “The Best of ZIBF… So far”.

U četvrtak, 30. svibnja, program se seli u Bikers Beer Factory gdje će na dvije pozornice nastupiti inozemni gosti David Neskoski Trio iz Makedonije, duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi iz Slovačke te zagrebački Cock Porn.

Završna večer, ‘Toulouse Night’, vraća se u Hard Place gdje će u petak, 31. svibnja, nastupiti dva sastava koji su ove godine svirala na ‘3rd European Blues Challengeu’ u Toulouseu. Riječ je o našim predstavnicima Sunnysiders te francusko-australskom duetu – headlinerima festivala – Mountain Men.

Svi koncerti ovogodišnjeg ZIBF-a su besplatni, a ulaznica za završni dan u Hard Placeu je 40 kuna.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je i koncept ‘ZIBF u gostima’. Tako će slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi u srijedu, 29. svibnja, nastupiti u Čakovcu u klubu Podroom, dok će makedonski sastav David Neskoski Trio na istom mjestu nastupiti u petak 31. svibnja, a dan kasnije, u subotu 1. lipnja, u sisačkom Voodoo Baru.

Muziku podržava
Stisni