Moonspell snimio studijski album

1458

Nakon superuspješnog “Memoriala” (2006.), kojim je postao tek metal treći bend (Iron Maidenu i Metallici to je uspjelo ranijih godina) s najboljim albumom u Portugalu, Moonspell je snimio i njegovog nasljednika.

Novi studijski album zvat će se “Night Eternal“, a u shopovima bi se, zahvaljujući SPV/Steamhammeru trebao pojaviti 19. svibnja.

“Night Eternal” je sniman u poznatom danskom Antfarm studiju s producentom Tue Madsenom (Dark Tranquillity, The Haunted, Ektomorf…). U pjesmi “Scorpion Flower” gostuje Anneke van Giersbergen, bivša pjevačica The Gatheringa, ženske zborske izvedbe djelo su Crystal Mountain Singersa (Carmen Simoes, Sophia Vieira i Patrícia Andrade), a spomenimo također da je bas svirao Niclas Etelävuori iz Amorphisa.

Muziku podržava

Album će najprije biti objavljen u dvije verzije, s različitim coverima. Uz ‘normalnu’ verziju, tu će biti i bogat (i limitirani) dvostruki digipack, koji će sadržavati bonus pjesmu “Age of Mothers”, te drukčiju verziju spomenute “Scorpion Flower”.

Također, bit će tu i bonus DVD s video spotovima s “Memoriala”, inserti tijekom snimanja spota “Finisterra”, tri pjesme s lanjskog Wacken Open Aira, te još neki dodaci.

Popis pjesama:
01. At Tragic Heights
02. Night Eternal
03. Shadow Sun
04. Scorpion Flower
05. Moon In Mercury
06. Hers Is The Twilight
07. Dreamless (Lucifer And Lilith)
08. Spring Of Rage
09. First Light

Muziku podržava
Stisni