HGF demo festival otvorio natječaj

Muzika.hr - Glasno i jasno!
611

Otpočele su on-line prijave za 17. HGF demo festival. Riječ je o najdugovječnijem nacionalnom demo događanju koje započelo s radom 1996. godine i tijekom godina izraslo je u krovni hrvatski demo festival.

Od 2009. festival redovito objavljuje kompilacijske CD albume s po jednom skladbom finalista festivala i pokreće nagradu za poseban doprinos razvoju i unapređenju demo scene. Pobjednici festivala najčešće vrlo brzo nakon pobjede redovito objavljuju debi album za ‘velike’ diskografske kuće.

Natječaj traje zaključno s 15. veljače 2013., a link za online prijavu potražite na HGF-Zabok.com.

Muziku podržava

Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili sličan žanr, a dolaze s područja Republike Hrvatske.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju izvođači koji do 15. veljače dostave najmanje tri svoja autorska glazbena uratka na CD-u, tekstove za iste, biografiju i koji do 15. veljače nemaju službeno objavljeni nosač zvuka i/ili slike koji je bio u prodaji na teritoriju Republike Hrvatske.

Nakon preslušavanja pristiglih glazbenih uradaka i provedenih koncertnih prednatjecanja, stručni žiri izabrati će do 5. svibnja iduće godine finaliste

Četvrtfinalne i polufinalne večeri održat će se tijekom ožujka, travnja i svibnja 2013. u zagrebačkom klubu Sax! kao i u nekoliko klubova širom Hrvatske, dok će se završnica 17. HGF Demo Festivala održati u Zaboku krajem svibnja iduće godine.

Pobjednici osvajaju sljedeće nagrade:
1. izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH
2. nastup na rock festivalima: Rock Otočec kraj Novog Mesta u Sloveniji, Opatijske barufe u
Opatiji, Velika rock eksplozija u Zagrebu, Terraneo…
3. statuetu ‘Kamen temeljac’ u trajno vlasništvo kao sjećanje na pobjedu
4. dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvaskoj glazbenoj uniji

Muziku podržava
Stisni