Recenzije

Idemo na krvoproliće da možemo brojati trupla!

21.4.2017. @ 08:05 Domagoj 'Domination' Puzak

Body Count

Bloodlust

Bloodlust
Datum izdanja:31.3.2017.
Izdavač:Century Media
Žanr:Metal, Rap
Naša ocjena: Ocjena: 4,5/5
Popis pjesama:
  1. Civil War
  2. The Ski Mask Way
  3. This Is Why We Ride
  4. All Love is Lost
  5. Raining Blood / Postmortem
  6. God, Please Believe Me
  7. Walk With Me
  8. Here I Go Again
  9. No Lives Matter
  10. Bloodlust
  11. Black Hoodie

"Body Count sam složio samo da bi moj frend Ernie-C imao gdje svirati gitaru. U Europi sam vidio kako se publika razbacuje na hip-hop, pa smo pokrenuli bend koji je kombinirao Black Sabbath, Suicidal Tendencies i Slayer!" kaže murjak koji najviše mrzi murjake Ice-T i kreće jedan od najpoznatijih riffova u povijesti gitare - "Raining Blood" i to u izvedbi jednog kalifornijskog afro-američkog metal benda.

Prošli puta obradili su Suicidale, pa u spomenutoj kombinaciji preostaje samo da čujemo kako Body Count svira "Sabbath Bloody Sabbath" ili slično! I tako je već u prvoj polovici 2017. "Bloodlust" postao moj omiljeni album godine!

Istina, ako ste navikli da Body Count svira jedan zabavni metal s ogoljenim niskobudžetnim zvukom onda će vam ovo biti preispolirano, premasno i prebombastično. Jer to zbilja i – jest! Ice-T (čovjek ima 59 godina!) u SAD-u sada pronalazi najveći motiv da i dalje opjevava rasizam, policijsku brutalnost i problematično odrastanje u crnačkog getu. Domovina mu je poslala povratnu loptu frazom "All Lives Matter" pa je uspio poentirati himnom "No Lives Matter"!

"Black Hoodie" zatvara taj dvojac singlova, a čak i tako bombastični, vjerojatno čine najslabiji dio albuma. Dave Mustaine malo je recitirao nekakvo upozorenje i najavu rata na "Civil War" (vjerojatno je malo i gitaricu odsvirao). Max Cavalera je odurlao "All Love is Lost" (kad je čujete, shvatit ćete da ju je djelomično i napisao), a Doc Coyle iz God Forbid pomogao im je napisati jednu epsku i malo sporiju, ali genijalno atmosferičnu "This is Why We Ride".

No, ono što su odradili s Randyem Blytheom (pjesmu su komercijalno nepogrešivo nazvali "Walk With Me") je pjesma za koju prvo mislite da je zbilja od Lamb of God, a kasnije se sjetite i Slayera a bome i Slipknota. Toliko o tome da se Body Count odlučio smekšati!

Budimo iskreno – "Bloodlust" je mega-profesionalan album! Proračunat, logičan, uspješan, bogat, učinkovit, kompletan, raznolik... I nemojmo se zavaravati – teško da će se netko usuditi išta uspoređivati s 'dobrim starim kultnim i legendarnim' albumima iz '90-ih, ali "Bloodlust" je toliko zabavan i toliko 'u glavu' da sumnjam da ću ijedan album objavljen ove godine poslušati toliko puta zaredom. I da se razumijemo – ne samo radi pisanja recenzije! Ni blizu!

"And this is why we ride..."

kraj

Domagoj 'Domination' Puzak

Domagoj 'Domination' Puzak - not all who wander are lost...