Dog Eat Dog - samo veselje i pozitiva

9.4.2017. @ 16:36 Leonora Bedić

Dog Eat Dog + Bloodshed Remains

Datum i vrijeme:subota, 8.4.2017. 21:00
Mjesto održavanja:Močvara, Zagreb
Cijena ulaznice: 60 (80) Kn

Bilo tko da je barem malo zainteresiran za hardcore punk i rap scenu sigurno je u posljednja dva desetljeća čuo mega hitove "No Fronts", "Who's The King", "Rocky" ili pak "Expect the Unexpected".

Davno je to bilo kada se na MTV-u vrtila i dobra muzika, pa tako i stvari Dog Eat Dog, benda koji je kombinaciju hardcore punka i rapa među prvima počeo prakticirati.

20170409-153808_dog-eat-dog-05.jpg

/ foto: Leonora Bedić

Oformljeni prije 27 godina u New Jerseyu, dečki su do sada surađivali i svirali s velikim facama kao što su Wu-Tang Clan, RZA, Biohazard, Bad Brains, Rage Against The Machine, Sepultura, Metallica, pa čak i Ronnie James Dio...

Upravo sinoć dogodio se njihov veliki povratak u Zagreb, nakon dugih 12 godina, ali sada u intimniju atmosferu kluba Močvara. S obzirom da mi je ovo bio prvi put da ih gledam uživo, moram priznati da nekih velikih očekivanja nije ni bilo s obzirom da dugo vremena od njih, što se materijala tiče, nije bilo ničega novog.

Na prvu, Dog Eat Dog gotovo ostavlja dojam benda koji i dalje živi na staroj slavi, naročito razdoblja iz sredine '90-ih kada su i bili na vrhuncu. Ipak, nakon dugih 11 godina bend se napokon odustojio izbaciti novi materijal, EP "Brand New Breed" s kojeg su nam sinoć predstavili sve numere.

20170409-153740_dog-eat-dog-01.jpg

Klub je bio sasvim ugodno popunjen pretežito od strane starih fanova s pokojim mlađim licima koji su se htjeli uvjeriti kako je to prije izgledalo. Svemu tome je sigurno doprinijela i jeftina cijena ulaznice, koja je iznosila samo 60 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta.

Doduše, sve je počelo malo zbrda zdola. Dečki iz benda predvođeni frontmenom Johnom Connorom su se smjestili na stageu, set su otvorili s "Pull My Finger", i na kratko je nastala mala anarhija na bini.

Njihova ekipa je povremeno uletavala i sređivala tehnikalije, John je vodio monologe uz matricu i na prvo je sve djelovalo malo zbunjujuće što se vidjelo i po publici koja se povukla prema sredini partera i ostavila mjesto nama nekolicini za fotkanje naprijed.

20170409-153744_dog-eat-dog-02.jpg

No ekipa u publici se u roku par minuta skroz prepustila bendu i zabava je mogla otpočeti, a kako je koncert odmicao tako je i atmosfera bila sve luđa. Moshanje, stage diveanje i divljanje je u punom mahu krenulo na jednoj od najpoznatijih pjesama "Who's The King" koja se našla četvrta na set-listi.

Za razliku od prošloga puta kada su nastupili u Boogaloo Clubu, ovoga puta bendu se pridružio originalni basist Dave 'Rocky' Neabore na veselje svih fanova.

Logično i pjesma "Rocky" koju su naravno uvrstili na set pokazala se kao jedan od vrhunaca večeri uz početne taktove iz istoimenog filma i uz cijeli performans kada se Dave obukao u boksača Rockya Balbou.

20170409-153754_dog-eat-dog-04.jpg

Cijeli nastup je ipak bio nešto kraći od očekivanog, iako su napravili dosta dobar odabir pjesama s kojim su pokrili one najpoznatije i ubacili nekolicinu najnovijih, od kojih se izdvojila "Lumpy Dog" koju je Connor posvetio svom psu i malo rasplesao publiku uz reggae ritmove.

Usprkos trajanju i jako dugim Connorovim monolozima koji nisu bili toliko zamorni, koliko se on tu i tamo znao ponavljati, cijeli nastup je bio iznimno zabavan, poletan i uz tonu pozitivne energije kako od strane benda, tako i od publike koja ih je objeručke prihvatila. Bio je to jedan kontinuirani vrtlog komunikacije s publikom koji je održavao dinamičnost na nivou i mamio dobro raspoloženje svih prisutnih.

Osim činjenice da smo ovoga puta vidjeli Davea na basu, jedno od ugodnih iznenađenja je i saksofon koji je svojevremeno postao i zaštitni znak benda. Saksofona u Boogaloou nije bilo prije 12 godina, tako da su sada napokon svi došli na svoje. A i još jedan od vrhunaca je i preuzimanje mikrofona od strane bubnjara Brandona Finleya koji je udružio snage s Connorom.

20170409-153749_dog-eat-dog-03.jpg

Bilo je tu i Wu-Tang Clan momenta, neizostavnih hitova "ISMS", "Expect The Unexpected", "If These Are Good Times", "Step Right In", te naravno "No Fronts" s kojom se bend proslavio diljem svijeta.

Nažalost, Austrijance Bloodshed Remains nismo uspjeli uloviti, ali s obzirom na feštu koju su Dog Eat Dog priredili možemo biti sretni i zadovoljni na količinu dobre energije koja je bila u zraku te odlično raspoložene članove benda s kojima smo se kasnije svi mogli fotografirati i kratko popričati.

20170409-153813_dog-eat-dog-06.jpg

Hvala LAA-u na prilici što smo ih nakon 12 dugih godina mogli ponovno vidjeti u Zagrebu i naravno na dozi nostalgije za ranim danima kada je bend bio na vrhuncu slave.

Set-lista
:
1. Pull My Finger
2. Think
3. Emoji Baby
4. Who’s The King
5. Walk With Me
6. ISMS
7. Lumpy Dog
8. Rocky
9. Step Right In
10. If These Are Good Times
11. No Fronts
12. Vibe Cartel
13. XXV

kraj

Leonora Bedić

Leonora Bedić Nothing to prove. Just a hellish rock'n'roll freak.