Šest Porina za Olivera i Gibonnija

17.3.2017. @ 22:29 Muzika. hr

U Splitu su večeras dodijeljene nagrade Porin, a najviše razloga za slavlje imaju Oliver i Gibonni, odnosno njihov zajednički album "Familija".

"Familija" je Album godine, Najbolji album pop glazbe, Oliver i Gibonni prema imali su najbolju vokalnu suradnju za skladbu "Sreća" dok je Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe "Gdje to piše?" za koju je Elvis Stanić pokupio Porina za najbolju produkciju i aranžman.

Šest Porina osvojili su Oliver i Gibonni, njih slijedi Matija Dedić s tri Porina za "Matija svira Arsena - Live in ZKM" (Najbolji koncertni album, "Ni ti ni ja" je najbolja instrumentalna izvedba), a skupa s Šimunom Matišićem dobio je Porina u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe.

Grupa Detour dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu "Zaljubila sam se"; Porina su dobili i u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Što se tiče ženske vokalne izvedbe nagradu je dobila Josipa Lisac za "Moja magija", novi izvođač je Antonela Doko, Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe, a Let3 Porin su dobili Porina za album rock glazbe "Angela Merkel sere", dok su Elemental s "Tijelom" osvojili dva za Najbolji album alternativne i klupske glazbe te za Najbolje likovno oblikovanje.

Što se tiče jazza, u kategoriji Najbolji album jazz glazbe dobitnik je "Spiritual Market" u izvedbi Vedrana Ružića, a Igor Geržina osvojio je Porina za Najbolji instrumentalni album s "Bucket List". Najbolji video broj ima Mia Dimšić s pjesmom "Život nije siv" u režiji Borisa Sekulića.

Na finalnoj svečanosti Porina dodijeljeni su i oni za životna djela. Ovogodišnji dobitnici su Zrinko Tutić, Zoran Juranić te klapa Lučica.

Sve dobitnike 24. dodjele nagrade možete potražiti na stranicama Porin.org.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!