Fatboy Slim i Paul Kalkbrenner predvode novitete Sea Stara

16.2.2017. @ 14:14 Leonora Bedić

Sea Star Festival: The Prodigy, Dubioza kolektiv, Urban &4, High5, Bad Copy, Kiša metaka, Fakofbolan, Krankšvester...

Datum i vrijeme:petak, 26.5.2017. 20:00
Mjesto održavanja:Stadion Stella Maris, Umag
Cijena ulaznice: 199 Kn

Sea Star Festival: Fat Boy Slim, Paul Kalkbrenner, Spiller, Sassja, Elemental, Pendulum, PipsChips&Videoclips, Jonathan, Brkovi...

Datum i vrijeme:subota, 27.5.2017. 20:00
Mjesto održavanja:Stadion Stella Maris, Umag
Cijena ulaznice: 199 Kn

Nakon što su The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban &4 potvrdili nastupe na Exitovom Sea Star Festivalu u Umagu i nakon što je otkriven izgled festivala, danas su na press konferenciji potvrđena nova imena i dodatne informacije.

20170216-133438_sea-star04.jpg

26. i 27. svibnja osim legendarnog Fatboy Slima koji se vraća u Stella Maris nakon sedam godina, headlinersku liniju proširit će i lider elektronske scene Paul Kalkbrenner, poznat po stadionskim spektaklima pred desetinama tisuća ljudi. U Umagu će predstaviti svoj 'Back To The Future' set.

Njegov veliki hit "Sky & Sand" na njemačkim top listama zadržao se rekordnih 129 tjedana, a film "Berlin Calling", u kojem igra glavnu ulogu u berlinskom kinu Central prikazivao se dotad nedoživljenih 145 tjedana.

Jedan od njegovih posljednjih nastupa ušao je u povijest, kada je u sklopu ceremonije obilježavanja 25 godina pada Berlinskog zida nastupio pred pola milijuna ljudi, čime je postavljen rekord koji će još dugo biti nedostižan i najvećim bendovima današnjice.

Na Sea Star iz Londona stiže diljem planete proslavljeni dubstep-rock sastav Modestep koji će prvi put u regiji nastupiti u punom live izdanju. Ova trojka osvojila je svijet izvedbom dubstepa kojeg kombiniraju s drum'n'bassom, rockom i grimeom. Album "London Road" iz 2015. zabilježen je kao jedan od najvažnijih otočkih bass izdanja proteklih godina.

Furiozni kvartet novih headlinera zaokružit će i čuveni australski bass-rock bend Pendulum u specijalnom DJ izdanju s kojim su priredili neke od najvećih Exit tuluma u povijesti.

Članovi benda stavili su 2013. Pendulum u mirovanje da bi se posvetili novim projektima među kojima je i poznati Knife Party, ali su konstantni upiti fanova rezultirali povratničkom turnejom i albumom u 2017. godini.

Druga najveća pozornica festivala, Nautilus Arena smještena unutar centralnog ATP stadiona donijet će najuzbudljivija nova i ponešto iskusnija imena naše regije kao što su zagrebački sastav Elemental, turbo wellnes mašina Brkovi, riječki indie-rockeri Jonathan, lideri beogradskog novog vala Artan Lili, kamnički hip-hop trio Matter, nezadrživa tuzlanska reperica Sassja, slavonski dvojac Krankšvester, splitska Kiša metaka, zagrebački reperi High5 i Kuku$ te lucidni i super-popularni beogradski hip-hop trio Bad Copy.

Aktualne 'poklon' cijene festivalskih ulaznica od 229 kn, što je 50% od finalnog iznosa, odnosno 749 kn za VIP Gold, vrijedit će najkasnije do 28. veljače, a prodaju se u sistemima Ticketshop.hr i Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Sve o raznovrsnom smještaju, prijevozu autobusima iz svih većih hrvatskih gradova, kao i paketi koji objedinjuju ulaznicu, smještaj i prijevoz. Više informacija o paketima može se pronaći na službenoj stranici.

kraj

Leonora Bedić

Leonora Bedić Nothing to prove. Just a hellish rock'n'roll freak.