Merchandise se nakon otkaza vraćaju u Močvaru

15.2.2017. @ 16:51 Muzika. hr

Merchandise

Datum i vrijeme:četvrtak, 20.4.2017. 21:00
Mjesto održavanja:Močvara, Zagreb
Cijena ulaznice: 55 (65/80) Kn

Floridski post-punkeri Merchandise kreću na veliku europsku turneju u sklopu koje 20. travnja dolaze u Močvaru.

Ironičnog imena, dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hardcore sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hardcore scene. Međutim ljubav prema jazz i dub glazbi je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hardcore zvuk u mračniji post-punk prožet elektronskom glazbom.

Nakon albuma "After The End" iz 2014. godine koji su snimili kao petorka i završetka turneje kojom su ga promovirali, Merchandise se rasformirao na svoju osnovnu jezgru koju čine Carson Cox (vokal, elektronika), Dave Vassalotti (gitara, elektronika) i Pat Brady (bas). Trio je uskoro otputovao u talijanski gradić Rosa i započeo rad na novom albumu "A Corpse Wired For Sound". Jedan dio albuma je snimljena u Italiji, drugi dio u Carsonovom domu u Tampi na Floridi, a završne note su napravljene u studijima u New Yorku i Berlinu.

U Hrvatskoj su trebali nastupiti u studenom prošle godine, no zbog ozljede Carsona Coxa cijela je turneja - pa tako i zagrebački koncert - bila otkazana. Prije toga svirali su 2014. u Močvari, te na SuperUho festivalu 2015. u Šibeniku.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna u prodaji su od 20.2., od 27.2. cijena ulaznica će biti 65 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, 80 kuna. Pretprodajna mjesta su Rockmark i Dirty Old Shop.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!