Dodijeljene prve Attend nagrade za najbolja događanja

9.2.2017. @ 09:50 Promo članak

U zagrebačkom Plaza Event Centru, 7. i 8. veljače, više od 500 event stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događaja sudjelovalo je na RSVP festivalu.

Jedini regionalni festival specijaliziran za evente u svom drugom izdanju ugostio je brojne inozemne i domaće stručnjake koji su se bavili tehnologijama u event industriji i event turizmom. Dvodnevni program donio je 18 predavanja i 2 okrugla stola te 6 radionica na kojima su sudionici mogli naučiti više o pojedinim segmentima organizacije događaja.

20170209-092134_rsvpattenddobitnici03.jpg

Dobitnici Attend nagrada

A dodijeljene su i Attend nagrade za najbolja događanja u 8 kategorija i počasnoj kategoriji Najbolji event. Prve godine dodjele nagrade prijavljena su 102 događanja. O nagradama je odlučivao peteročlani nezavisni žiri koji su činili Dan Walsh (PR stručnjak), Mary Kirillova (event organizatorica i osnivačica prvog web sitea za zapošljavanje event stručnjaka), James Morgan (suosnivač tvrtke SharedXP koja je razvila tehnologiju koja organizatorima omogućava da od potencijalne publike prikupe ideje za nadolazeće evente), Joe Buckhurst (Group Dynamics, razvoj event tehnologije) i Snežana Subotić (event organizatorica i osnivačica agencije Prototip Events). Njima se ove godine pridružio Ivan Lijović kao predstavnik organizatora, a od iduće godine inozemnom žiriju će se kao član pridružiti predstavnik Visualia festivala, pobjednika počasne kategorije Najbolji event.

U kategoriji Najbolji B2B/B2C/Interni event slavio je projekt FM World 12th Anniversary u organizaciji makedonske tvrtke Duna. Najbolji event predstavljanja proizvoda ili usluge je John Jameson Secret event koji je realizirao Komunikacijski laboratorij iz Hrvatske. U kategoriji Najbolji kongres/konferencija/sajam žiri je odabrao 10. Combis konferenciju u organizaciji hrvatske tvrtke Combis. Najbolji sportski event je Final 4 SEHA - Gazprom liga u organizaciji hrvatske tvrtke SEHA. Najbolji glazbeni event je Fresh Island Festival iza kojeg stoji hrvatska tvrtka A4. Najbolji kulturni event je Visualia festival koji je osmislila i postavila pulska Udruga Sonitus. Najbolji neprofitan / društveno koristan event je Brave New World koji su producirali HUB385 i CityOS. Najbolji online event je Fashion.hr Viber kampanja koji je organizirala tvrtka FHR (RED agencija).

U Expo zoni sudionici su mogli upoznati vrhunsku opremu koja mijenja kompletnu sliku nastupa na eventu. SD7 digitalna konzola imala je premijeru u regiji. Sudionicima su sve prednosti uživo demonstrirali grupa Vatra na Expo pozornici u utorak, a Parni valjak u srijedu.

kraj