Blixa Bargeld s Tehom Teardom stiže u Močvaru

11.1.2017. @ 11:23 Leonora Bedić

Blixa Bargeld & Teho Teardo

Datum i vrijeme:utorak, 7.2.2017. 21:30
Mjesto održavanja:Pogon Jedinstvo, Zagreb
Cijena ulaznice: 150 (180) Kn (Rasprodano)

Blixa Bargeld, ikona europske alternativne scene, pjevač i frontmen kultnih Einstürzende Neubauten te bivši član pratećeg benda Nicka Cavea - The Bad Seeds, 7. veljače dolazi premijerno u Močvaru.

Nakon nastupa u ljubljanskom Kinu Šiška i opsežnog intervjua kojeg smo povodom tog koncerta imali s njim, Blixa sada i u Zagreb dolazi predstaviti svoju novu glazbenu avanturu kojom već nekoliko godina oduševljava ljubitelje eksperimentalnog zvuka širom svijeta.

U partnerstvu s talijanskim skladateljom i producentom Tehom Teardom, nekada predvodnikom industrial benda Meathead, a danas cijenjenim autorom kazališne i filmske glazbe (autor glazbe za Paolo Sorrentinove "The Family Friend" i "Il Divo", kao i "Ti mene nosiš" naše Ivone Juke), Blixa u ovom projektu stvara jednako autentičnu i originalnu glazbu, kao i unutar matičnih mu Neubautena.

Teho i Blixa u Močvari će predstaviti drugi zajednički album "Nerissimo" te će nastupiti uz pratnju troje talijanskih glazbenika - Martina Bertoni (violončelo), Gabriele Coen (bas klarinet) i Francesco Fazzi (inžinjer zvuka). Ono što ovaj koncert čini jedinstvenim je činjenica da će svima njima na pozornici pridružiti i Kvartet Prelude - gudački kvartet iz Zagreba.

Kako je koncert sjedećeg karaktera samim time je i broj ulaznica u prodaji ograničen. Ulaznice u pretprodaji iznose 150 kuna, a na dan koncerta 180 kuna i mogu se od 16. siječnja kupiti u Dirty Old Shopu, Močvari i glazbenoj knjižari Rockmark.

Koncert će se održati u sklopu izložbe Goethe-Instituta "Geniale Dilletanten – supkultura u Njemačkoj 1980-ih" koja će se odvijati u Pogonu Jedinstvo od 4. do 18.2.2017.

kraj

Leonora Bedić

Leonora Bedić Nothing to prove. Just a hellish rock'n'roll freak.