Buzzcocks slave 40 godina Spiral Scratcha

11.1.2017. @ 09:09 Nevena Šindik

Buzzcocks najavili su reizdanje svog prvog EP-a, "Spiral Scratch" iz 1977. godine.

Originalno objavljen za vlastitu etiketu ovih britanskih punk legendi New Hormones Records, EP ove godine slavi jubilarnih 40 godina od izlaska i tim će povodom 27. siječnja ponovo biti odaslan u svijet, na limited-edition 7" izdanjima (CD-u, vinilu i kao digitalni download) u svega 300 primjeraka, putem etikete Domino Records.

Bend će usporedo s njim također objaviti "Time’s Up", neslužbenu out-of-print kolekciju prvih demo snimki nastalih u studiju Revolution u Stockportu 1976. godine, a koje je snimio frontmen Howard Devoto.

Kolekcija će biti otisnuta na teškom 12" crnom vinilu, a službeni datum izlaska joj je 10. ožujka.

Oba izdanja također će biti objedinjena u box-setu, naziva "Buzzcocks (mk.1) Box". Dokumentirajući prve korake benda, box-set će još sadržavati razne fotografije dimenzija 10x8, zatim replike plakata i flyera s turneje iz 1976. godine, bedževe, priču o EP-u "Spiral Scratch" te repliku mančesterskog fanzina "Shy Talk".

Kako bi popratila spomenuta reizdanja, etiketa Domino Records predstavila je video s izvedbom pjesme "Breakdown" snimljenu za vrijeme koncerata benda u mančesterskoj Lesser Free Trade Hall 1976. godine.

Popis pjesama:
Side 1:
You Tear Me Up
Breakdown
Friends Of Mine
Orgasm Addict
Boredom

Side 2:
Time’s Up
Lester Sands (Drop In The Ocean)
Love Battery
I Can’t Control Myself
I Love You, You Big Dummy
Don’t Mess Me Around

kraj

Nevena Šindik

Nevena Šindik - Music Is Power!