Shellac i Steve Albini na 4. SuperUhu

10.1.2017. @ 12:36 Muzika. hr

SuperUho Festival 4

Datum i vrijeme:ponedjeljak, 7.8.2017. 20:00
Mjesto održavanja:Ex-hotel Marina Lučica, Primošten

SuperUho Festival 4

Datum i vrijeme:utorak, 8.8.2017. 20:00
Mjesto održavanja:Ex-hotel Marina Lučica, Primošten

SuperUho Festival 4

Datum i vrijeme:srijeda, 9.8.2017. 20:00
Mjesto održavanja:Ex-hotel Marina Lučica, Primošten

Četvrto izdanje SuperUho Festivala nakon prve dvije objave - Gracina i Conora Obersta - objavilo još jedno veliko gostovanje...

... Shellac, energični rock trojac predvođen legendarnim Steveom Albinijem koji je svojim vizionarskim idejama iz korijena mijenjao zvuk onoga što je do prije 30 godina bilo znano kao rock glazba. Glasnom svirkom i producentskim radom značajno je utjecao na karijere nekih od najvećih glazbenika/bendova ("Surfer Rosa" Pixies, "In Utero" Nirvane, albumi The Jesus Lizarda...).

Grupa Shellac pokrenuta je kao neformalna suradnja trojice prijatelja, unutar koje su se našli nekadašnji basist Volcano Sunsa Bob Weston te bubnjar Breaking Circusa Todd Trainer. Postoje 25 godina i objavili su 5 albuma.

Kako je već poznato, Conor Oberst je druga zvijezda ovogodišnjeg festivala, kantautor najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa koji su 2007. albumom "Cassadaga" doživjeli veliki komercijalni uzlet te se popeli u sam vrh Billboardove liste najprodavanijih albuma u SAD-u. I baš u tom komercijalnom vrhuncu Conor je odlučio zamrznuti Bright Eyes i krenuti raditi pod vlastitim imenom te već iduće 2008. objavljuje album "Conor Oberst", a Rolling Stone ga proglašava kantautorom godine. Otad je nanizao pet albuma od kojih posljednji u listopadu prošle godine objavljeni "Ruminantions" promovira na idućoj festivalskoj europskoj turneji u sklopu koje će svratiti i do Primoštena.

Kao treće, iz Splita dolazi Tomislav Gracin porijeklom je iz Primoštena pa će između ostalog zato dobiti priliku otvoriti četvrto izdanje SuperUho Festivala. Riječ je o kantautor koji iza sebe ima u vlastitoj produkciji objavljeni album "Mono". Vijesti kažu da upravo s bendom radi na novom albumu i sprema se za nastup na SuperUhu.

Festivalske ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.3., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna.

Prodajna mjesta:
Turistička agencija Laguna, Primošten
Azimut, Šibenik CD Shop Butiga, Šibenik
Caffe bar Basket, Split
Dallas Music Shop, Rijeka
Dirty Old Shop, Zagreb
Rockmark, Zagreb

Nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa festivalskih ulaznica za četvrto izdanje SuperUho Festivala cijene ulaznica će biti 250 kuna do 18.6., 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu. Cijene kamperskih ulaznica nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa će biti 120 kuna do 18.6. te 150 kuna do 9.8.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!