Britanci poludili za Georgeom Michaelom

2.1.2017. @ 09:55 Nevena Šindik

Prodaja albuma Georgea Michaela u Velikoj Britaniji porasla je nevjerojatnom brzinom samo nepunih tjedan dana nakon njegove smrti.

Prema navodima agencije The Official Charts Company, najbolju prodaju, a time ujedno i najbolji plasman na službenom britanskom chartu ostvario je kompilacijski album "Ladies & Gentlemen: The Best Of George Michael" iz 1998. godine, koji je nakon što je zabilježio porast od 5.625% završio na 8. mjestu dotične ljestvice.

Po originalnom izslasku album je debitirao na vrhu spomenute top ljestvice te je na njemu proveo čitavih osam tjedana. Kada je posrijedi prodaja njegovih pjesama, njegov najprodavaniji singl tjedna bio je božićni standard iz 1984. godine "Last Christmas", a koji je snimio u sklopu dua Wham!.

Pjesma je završila na 7. mjestu i vratila se u britanski Top 10 po prvi puta nakon 31 godine. Također je i dalje ostala najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji, a koji nikada nije dosegnuo prvo mjesto u povijesti. A i druga je najstreamanija pjesma tjedna, s 3.6 milijuna streamova.

Najprodavaniji vinilni singl tjedna u Velikoj Britaniji jest nedavno reizdanje njegova "Freedom ’90", a koji se pozicionirao na prvo mjesto Official Vinyl Singles Charta.

Michael je preminuo od zatajenja rada srca u svom domu na sam Božić. Imao je 53 godine.

kraj

Nevena Šindik

Nevena Šindik - Music Is Power!