Ufanje godine su DarkvuD

23.12.2016. @ 10:34 Muzika. hr

Nakon što izaberemo najbolja domaća/regionalna, strana izdanja, događaje i izvođače godine, redakcija portala Muzika.hr bira najbolje nove domaće izvođače koje od milja zove 'ufanje godine'.

20161221-103428_darkvud03.jpg

Titulom 'ufanje godine' novi se izvođač može okititi samo jednom, a među onima kojima je to dosad uspjelo su Natali Dizdar, The Orange Strips, Voland Le Mat, Lovely Quinces, Vlasta Popić, Ivan Vragolovich, Nina Romić, M.O.R.T. i Auguste.

Ove su godine u najuži krug izbora uz pobjednika ušli Sowas, Ana Ćurčin, The Yellow Buzz, Salty Tails i mnogi drugi. A priznanje putuje u Sinj grupi DarkvuD.

Bubnjar Stipe Botica, basist Petar Radović, gitarist Ante Bogdan i klavijaturist Šimun Čarli Botica pripadnici su 'sinjske rock škole', postoje već deset godina a do prije dvije godine istraživali su i eksperimentirali sa zvukom: od funka do punka, od electro rocka do etna i konačno našli svoj sadašnji zvuk - wood.

Na desetu obljetnicu benda objavili su prvo izdanje za diskografsku etiketu: "'Razmišljanje u okviru' posveta je njihovoj mladosti, glazbenim uzorima (The Beatles, The Doors, Disciplina kičme...), odrastanju u 'malim gradovima'... Zvučna slika je šarolika: u kanonima funka, reggaea psihodelije i akustičnog country-rocka DarkvuD zvuči onako kako debi-album treba zvučati: to je pomalo infantilna izložba studentskih maštarija, zgoda i sprdačina podcrtana humorom i prihvatljivo nepristojnim bezobrazlukom.

U veliki plus DarkvuDu ide i činjenica da su izbjegli većinu stavki koje su kliše; humor članova benda jednostavno teče kroz pjesme, bez namjere da ikog popljuju, osramote ili uvrijede. DarkvuD, kao i njihovi sugrađani, članovi grupe M.O.R.T., uspijevaju lokalne zgode učiniti zanimljivim i razumljivim nekom tko nema veze s lokalnom sredinom i mentalitetom, te uspješno prenijeti duh te iste sredine." (iz recenzije objavljene u lipnju)

- Najbolja domaća/regionalna izdanja 2016. -
- Najbolja inozemna izdanja 2016. -
- Događaj 2016. -
- Najbolji izvođači 2016. -

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!