Recenzije

Zarazna garažna igra

27.12.2016. @ 09:17 Igor Maračić

toyGuitar

Move Like A Ghost (EP)

Move Like A Ghost (EP)
Datum izdanja:2.9.2016.
Izdavač:Fat Wreck Chords
Žanr:Rock, Punk
Naša ocjena: Ocjena: 4,5/5
Popis pjesama:
  1. Peach Fuzz
  2. Move Like a Ghost
  3. Wrong Side
  4. Stoned Under a New Moon
  5. Swan
  6. Turn it Around

Zabavni garažni rock bend s punk izdavačke kuće koji je prošle godine prošao ispod mog radara sad je uhvaćen.

toyGuitar je relativno nova grupa - iza sebe imaju tek jedno dugometražno studijsko izdanje, prošlogodišnji album "In This Mess".

Kolovođa im je svestrani i u punk krugovima priznati muzičar Jack Dalrymple (Swingin' Utters, One Man Army, Dead To Me...), a u ovom bendu svira gitaru i pjeva. Tu su još Miles Peck (Swingin' Utters) za drugom gitarom, Rosie Gonce za bubnjevima i Paul Oxborrow (Re-Volts) za bas gitarom.

Zvuk im je maljava kombinacija garaže, melodije i pop-rocka s finom dozom inovativnosti te blagim i nježnim vokalom koji je često izgubljen i zapostavljen u ugodnoj buci i distorziji. Općenito naginjanje je ka ljetnoj vibri, a na momente sam čuo i The Bambi Molesters. Kao da pretvorite mandarine, mlijeko i morsku sol u zvuk.

Što se tiče lirike, rekao bih da je to optimistična melankolija koju možete staviti u player baš onda kad ne znate što biste slušali, ali i onda kad vam treba nešto da vas podigne. Bit ću zadovoljan kad dobijem fizički primjerak i knjižicu s tekstovima, ali bez uvrede bendu, ne žuri mi se s tim. Već znam da mi se sve ovo sviđa, bez da imam svaku riječ ispred sebe.

toyGuitar je nejasna, neopterećena i zaigrana zbrka od koje je toplo oko srca – to je rock spleš od kojeg igraju stopala i ruke. Instrumenti im zaista jesu igračke i oni zaista jesu super igrači.

kraj

Igor Maračić

Igor Maračić Good moaning!