Recenzije

Napokon fina i zaokružena slika

3.12.2016. @ 23:34 Siniša Miklaužić

In The Go

Spin

Spin
Datum izdanja:18.3.2016.
Izdavač:Unable Records
Žanr:Alternative
Naša ocjena: Ocjena: 3,5/5
Popis pjesama:
  1. Spin
  2. Hole
  3. Lay
  4. Scarlett
  5. Bones
  6. Rhino
  7. The Boardroom
  8. All Trough East

S vremenom, splitski bend In The Go se konačno pronašao i pružio jedno vrlo dobro i zanimljivo izdanje koje je vrijedno pažnje.

Nakon nekoliko albuma i promjena imena, In The Go su se konačno ustabilili i novim albumom pokazali da mogu napraviti mnogo. Sad, mogli bi pričati da možda dio priče leže u snimanju u Americi, ali je jasno da su oni složili te pjesme, a moderniji zvuk je samo posljedica onog što se dešava oko njih.

Kad mislim na taj moderniji zvuk, to prije svega znači da su poprilično zamračili svoj zvuk, nadodali mu mnoge elemente koji danas poprilično dobro prolaze, pa sve djeluje vrlo uvjerljivo i moćno.

Kad bih ih uspoređivao s nekim domaćim bendovima, svakako bih krenuo s The Orange Stripsima, samo što In The Go su nešto mračniji i gitare su im više približene alternativnom rocku u užem smislu, a neke plesnije elemente splitski bend približava bendovima kao što su Dogma i srodni.

Sve u svemu, teško se oteti dojmu da je ovo album kojeg smo očekivali i na njihovom početku karijere, ali očito su trebale godine sazrijavanja da bend uspije dočarati sve svoje glazbene ideje na pravi način.

Kada bi pjesme rasčlanili na osnovne stvari, jasno bi došli do saznanja da album obiluje raznim synth trikovima zbog kojih pjesme dobivaju povremeno i 'thekillerovski' štih. S inozemne scene, osim s njima, In The Go dosta ima poveznica i s mnogim drugim bendovima koji su izrasli na mračnjačkoj post-punk sceni.

Američki utjecaj jasno se osjeća u ovodnoj "Spin" koja kao da je stvorena za tamošnji radijski eter, dok već sa sljedećom "Hole" odlaze u nešto plesnije ritmove. Možda mala mana albuma jest da pjesme nemaju upečatljivije refrene jer bi tad mnoge od njih mogle postati potencijalni singlovi, a ovako sve zvuči kao fina i zaokružena slika.

"Spin" je zanimljiv alternativni album s hrvatskom adresom stanovanja, a namjenjen prvenstveno anglo-američkom tržištu. Kako se u cijeloj priči In The Go mogu snaći i ispromovirati se, ostaje na njima, ali sad je jasno da imaju vrlo solidan album za promociju. Dok su se u ranijim izdanjima često gubili, ovdje nisu izgubili fokus u niti jednom dijelu albuma, pa se nadam da će takvim sigurnim koracima koračati i dalje.

kraj

Siniša Miklaužić

Siniša Miklaužić indie rocker uvijek spreman za nešto zanimljivo.