Zanimljivosti koje su od Justina Biebera napravile pop-zvijezdu

6.11.2016. @ 20:34 Muzika. hr

Iako je u ožujku navršio tek 22 godine, mnogima se čini da je Justin Bieber cijelo vrijeme prisutan u glazbenom svijetu, ne samo osam (mnogima predugih) godina.

Puno je lakše nabrojati zašto ljudi danas ne vole Justina Biebera: mlad je, u kratkom je roku zaradio previše novca i jednostavno ne zna nositi se sa slavom i uspjehom. Nekulturan je (sjetimo se uriniranja u kantu u jednom restoranu), bahat, ima problema s kontrolom bijesa, vozio je u alkoholiziranom stanju (premda nije bio ni legalne dobi za konzumiranje alkohola), opirao se uhićenju, no u zatvor nije otišao. Njegovo ponašanje prema fanovima posebna je kategorija: od pljuvanja, vrijeđanja do fizičkih obračuna. A opet, njegov Twitter profil prati više od 89 milijuna ljudi, dva puta više nego što njegova domovina Kanada ima stanovnika.

Bieber će 9. studenog napuniti Arenu Zagreb i ukoliko niste pravi belieber vjerojatno vam je teško shvatiti zašto baca u trans milijune obožavatelja. Uoči koncerta izvukli smo par zanimljivih detalja iz njegovog života/karijere.

Kad smo već spomenuli Twitter, recimo da se njegovo ime ondje svake sekunde spomene 60 puta, bez obzira 'tvitao' on ili ne. Kad nešto objavi, vijest se svakih 30 sekundi 'retvita' više od 100 puta. Svakog tjedna njegov službeni Facebook profil posjeti više od 200 tisuća ljudi. Servis Klout koji proučava nečiji utjecaj na društvenim mrežama kaže da je Bieber utjecajniji od američkog predsjednika Baracka Obame.

Podsjetit ćemo da se Bieber proslavio 2008. godine, a do listopada 2009. sadržaj njegovog YouTube kanala pregledan je više od 9 milijuna puta. Danas samo "Baby" ima gotovo milijardu i pol pregleda.

Svira gitaru, bubnjeve, klavir i trubu, dobar je beatboxer, može potpisati 50 postera za 3 minute, uz engleski govori i francuski, a kada je obožavateljici u Njemačkoj rekao da je voli, "Ich liebe dich", mlada se dama onesvijestila. Uz sve to, može složiti Rubikovu kocku za manje od dvije minute. Listi talenata možemo dodati i žongliranje, te salto unaprijed i unazad.

Prvi je solo izvođač koji je imao četiri Top 40 singla prije nego što je uopće objavio album. Najmlađi je izvođač u povijesti koji je u Sjedinjenim Američkim Državama imao šest albuma na broju jedan i jedini kojem su sve pjesme s jednog albuma istovremeno bile na USA Hot 100. Ove je godine, pak, sam sebe zamijenio na Billboard Hot 100: u veljači je "Love Yourself" prepustila čelno mjesto "Sorry".

Prije pet godina objavio je koncertni film i dokumentarac "Never Say Never" u kojem priča o svom životu, putu prema uspjehu i slično. New York Magazine u svojoj je recenziji Justina opisao kao 'bljutavu plišanu igračkicu koja želi biti pop zvijezda', a film je diljem svijeta zaradio oko 100 milijuna dolara.

YouTube je odigrao ključnu ulogu u pokretanju Bieberove karijere prije nego što su ga pod svoje uzeli Justin Timberlake i Usher, pa je tako i Bieber svoje plesače/plesačice angažirao preko YouTubea. Iako su mu nogomet, košarka i hokej omiljeni sportovi, u backstageu ipak igra samo košarku. Više voli putovati autobusom nego zrakoplovom. Držimo se cestovnog prijevoza: u teksaškom gradiću Forney glavna je prometnica na jedan dan bila preimenovana u "Justin Bieber Way".

Koji su mu danas prohtjevi uoči koncerta ne znamo, no prije šest godina bili su poprilično razumni: svježe pripremljena hrana (osobito se trebalo pripaziti na pakiranja majoneze), očišćene i klimatizirane prostorije, biljni čajevi, flaširana voda (obična i aromatizirana), dvije bočice meda, te - ako je na turneji po SAD-u ili Kanadi - nikamo bez gumenih bombona.

20161105-203751_bieberback.jpg

Njegova nekad prepoznatljiva frizura, tvrdi jedan tabloid, koštala je i do 750 dolara. A onda kada se ošišao, kosu ponudio na aukciju i tražio za nju 12 tisuća dolara, dobio je 40 tisuća dolara.

Da nije pjevač, bio bi, kaže, arhitekt.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!