Indirekt festival gostuje Beogradu i Novom Sadu

14.10.2015. @ 10:00 Muzika. hr

Indirekt, prvi istarski festival nezavisne glazbe i umjetnosti, održat će se od 16. do 18. listopada i u Srbiji, točnije u Beogradu i Novom Sadu.

Nastupit će bendovi iz regije koji na engleskom jeziku stvaraju originalnu glazbu sličnu americani ili indieu. Hrvatski predstavnici će se publici predstaviti u prostorijama klubova Ben Akibai Bašta u Beogradu i u novosadskom Izbasu.

Neka od imena su Elephant and the Moon, NLV, Nellcote i pobjednik HGF-ovog natjecanja za kantautore, Vlado Kuzman. Od srpskih izvođača nastupit će On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin i Wooden Ambulance.

Atmosferu će do jutra zagrijavati Indirektov DJ projekt Rubikon, beogradski DJ team Navigatorz, popularni kolektiv Kišobran, uz plesne hitove radio voditelja Vojkana Bećira.

Festival je pokrenut prije dvije godine s ciljem da jednom godišnje u Umagu u intimnoj atmosferi okupi umjetnike iz regije.

Ovogodišnji program u Srbiji oplemenjen je edukativnim predavanjima i razgovorima na temu digitalne distribucije glazbe. Osim glazbe, koja je misao vodilja festivala, paralelno će se održati i književni te edukativni programi.

Za više informacija posjetite Facebook.com/indirektfestival.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!