SuperUho predstavlja najbolje underground bendove regionalne scene

27.7.2015. @ 15:33 Muzika. hr

SuperUho Festival: Flogging Molly, King Khan & The Shrines, Analena, Vlasta Popić, Nikki Louder, The FogSellers...

Datum i vrijeme:ponedjeljak, 3.8.2015. 18:00
Mjesto održavanja:Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
Cijena ulaznice: 130/150 (180) Kn

SuperUho Festival: Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, Pridjevi, Ought, VVhile...

Datum i vrijeme:utorak, 4.8.2015. 18:00
Mjesto održavanja:Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
Cijena ulaznice: 150 (180) Kn

SuperUho Festival: Of Montreal, Merchandise, Discliplin A Kitschme, Rosetta, (The) Lesser Men...

Datum i vrijeme:srijeda, 5.8.2015. 18:00
Mjesto održavanja:Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
Cijena ulaznice: 150 (180) Kn

Još se samo dani broje do početka drugog izdanja SuperUho Festivala, a nastup na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil potvrdilo je pet novih izvođača, kojima festival zapravo predstavlja najbolje od underground bendovi regionalne scene.

Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. koristeći moderni pristup one man band forme koji se preciznije naziva harmonica looping. Uz pomoć usne harmonike gradi autorski garage blues repertoar nasnimavajući uživo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja.

Matija Habijanec sa svojim The Marshmallow Notebooks na SuperUhu će nastupiti u proširenoj postavi s Vladom Mladyem, Anom Franjić i Matkom Botićem.

Denis Katanec zagrebački je kantautor i glavna pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Odsvirao je preko 100 koncerata u cijeloj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi prije američkog singer-songwritera Damiana Jurada te Damira Avdića. Trenutno radi na snimanju novog albuma benda Felon te sudjeluje u novonastalom projektu Brodolomci.

Dok AnalogX je preko Famoznog Doca, Doka 2, Doka 9, pa do današnje inkarnacije Dok AnalogX, Kristijan Goja je mijenjao stilove i članove grupe. Entuzijazmom i suludom voljom odavno je na šibenskoj sceni dosegnuo status lokalnog Ramba Amadeusa, neumorno nudeći jedinstveno čitanje rock'n’'olla umotanog u mediteranski štih.

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav, gitarist te autor tekstova i glazbe benda Cloud 68, odlučio je ponovo ozbiljnije primiti gitaru u ruke pozvavši starog prijatelja Marka. Njegove skladbe karakterizira osebujan gitarski rif na kojeg se oslanjaju Bornine solaže i Antunova i Markova ritam sekcija te Mislavov duboki vokal. Na njih su utjecali razni bendovi od Pixiesa, R.E.M.-a, Dinosaur Jr. ili Buffalo Toma do recentnijih The National, Calexico i The Black Keys.

Na gradskoj plaži Banj bit će smještena Iskonova pozornica na kojoj će se odvijati noćni DJ program, ali i nastupi kantautora u kasnim popodnevnim satima. Na platou ispred ulaza u tvrđavu svakog dana će nastupiti po jedan izvođač točno pred sam početak programa na glavnoj pozornici.

Cijena festivalske ulaznice do 3. kolovoza iznosi 290 kuna, a na samom ulazu će koštati 320 kuna. Cijene dnevnih ulaznica za sve dane su iste, do 2. kolovoza iznose 150 kuna, a na ulazu ih možete kupiti po cijeni od 180 kuna.

Festivalski kamp smješten neposredno pored plaže Banj uz more (10-ak minuta hoda do tvrđave Sv. Mihovil) bit će otvoren za posjetitelje od 2. kolovoza u 1o sati, a cijena mu je 150 kuna.

Sve ulaznice možete kupiti u šibenskom Dallas Music Shopu, te u Zagrebu u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!