Udrugu U ime obitelji čeka tužba rock grupe The xx?

24.11.2013. @ 16:35 Hrvoje Horvat

Zbog nedozvoljenog korištenja pjesme "Intro" britanske rock grupe The xx u svojoj reklami, udruga U ime obitelji mogla bi se naći na sudu, neposredno pred referendum koji su pokrenuli i koji će biti održan 1. prosinca.

Udruga U ime obitelji pred nekoliko dana u svojoj je reklami za predstojeći referendum, čiji se troškovi procjenjuju na oko 48 milijuna kuna, nedozvoljeno koristila pjesmu "Intro" britanske rock grupe The xx.

The xx su gostovali na festivalu Terraneo prošle godine, i u Hrvatskoj imaju publiku koja ih voli, ali vjerojatno nisu očekivali da će im se ovo dogoditi, te da će ih 'voljeti' i ovi iz Obitelji?

Naime, udruga U ime obitelji, poznata po svojim konzervativnim stavovima i protivljenju istospolnim zajednicama, u svojoj reklami za referendum je, paradoksa li, koristila pjesmu grupe The xx čiji su članovi homoseksualne orijentacije.

Pored problema s pravima na korištenje pjesme, koja udruga U ime obitelji nema, kada je menadžment grupe The xx od hrvatskih zastupnika saznao za što ih koriste, zabranio je korištenje pjesme "Intro" u reklami, zabranio prikazivanje reklame na YouTube, te zabranio udruzi U ime obitelji korištenje njihove glazbe.

20131124-162402_the-xx-u-ime-obitelji-email.jpg

Kako je menadžment obavijestio članove grupe o ovom događaju, koji su potom shvatili o kakvoj se kampanji radi i koji su njeni ciljevi, The xx razmišljaju i o pokretanju sudske tužbe, o čemu će uskoro odlučiti, što je vidljivo i iz njihovog emaila.

kraj