Lorde - Royals

10.10.2013. @ 14:22 Muzika. hr

Ella Yelich-O'Connor šesnaestogodišnja je alt-rock glazbenica umjetničkog imena Lorde i dolazi s Novog Zelanda.

Nećemo reći samo pjevačica, jer štošta se tu krije: ne želeći snimiti prvijenac na kojem bi dominirale obrade tražila je od svog diskografa da pričeka, odbila je pratiti Katy Perry na turneji jer 'to nije ono što želi raditi', a veliki joj je plus što je svojom pjesmom "Royals" skinula Miley Cyrus s vrha američkog iTunesa.

"Royals" je proveo ukupno šest tjedana na #1 Billboard Alternative Chart, što je ujedno po prvi put u povijesti te liste da se jedna izvođačica toliko dugo zadržala na samom vrhu. Prije nje, to je pošlo za rukom Alanis Morissette, i to 1995. godine sa singlom "You Oughtta Know".

S trinaest je godina potpisala ugovor s kućom Universal Music, sama kaže da su joj tekstovi o stvarnom životu, a inspiriraju je prijatelji i obitelj. Iza nje je EP izdanje "The Love Club", a zahvaljujući pjesmi "Royals" dobila je priliku nastupati uz Stinga, Kings of Leon, stigle su pohvale i od Eltona Johna i tako dalje...

Album prvijenac "Pure Heroine" objavit će krajem listopada, a ako je nekome zapela za oko njezina anglizirana verzija 'domaćeg' prezimena, evo što je sama rekla u intervjuu za Nzwomansweekly.co.nz pričajući o životu izvan pozornice: "Mrzim prati suđe. Moja obitelj je jako bliska i nevjerojatna glasna. Mi smo Jugoslaveni, a svi Jugoslaveni su glasni. Zapravo sam ja najtiša od svih njih!"

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!