Hellcats, AngelSeed, Innergate i Agharti na jesenskoj Valhalli

21.9.2013. @ 20:15 Ljudevit Cikač Ciky

Valhalla: Angelseed, Hellcats, Innergate, Agharti

Datum i vrijeme:subota, 26.10.2013. 21:00
Mjesto održavanja:Močvara, Zagreb
Cijena ulaznice: 20 Kn

Slovenski heavy metal sastav Hellcats, te trio hrvatskih metal bendova AngelSeed, Innergate i Agharti nastupit će na jesenskom izdanju Valhalle, koje će se održati u Močvari, 26. listopada.

Povijest ženskog heavy metal benda Hellcats iz Ljubljane počinje 2006. godine, kada su prvi put nastupile u dvorcu Kodeljevo u Ljubljani. Bend su osnovale sestre Saša i Sonja Zagorc, koje su ujedno i autorice glazbe i tekstova, a od brojnih nastupa izdvajaju se oni na Metalcampu i na Viva la Pola festivalima, te headlinerska turneja po Rusiji. Cure su završile sa snimanjem materijala za novi album koji će biti objavljen uskoro.

Zvuk Innergatea može se opisati kao kombinacija heavy metala, thrasha i progressive koji njihovu glazbu čine svježom i zanimljivom slušateljstvu, uz specifičan, emotivan, a moćan ženski vokal. Innergate je prvi studijski album nazvan "Innergate" objavio početkom 2012. godine, do sada su svirali s bendovima kao što su Exodus ili Suicidal Angels, a trenutno pišu materijal za novi EP koji planiraju objaviti do kraja godine.

Agharti postoji od proljeća 2009. godine, a kao posljedica različitih glazbenih utjecaja na članove, koji se kreću u rasponu od grungea i rocka, pa sve do metala, bend ima zvuk koji spaja više žanrova. Od važnijih nastupa treba izdvojiti Metalcamp i Metalfest u Zadru, te onaj zagrebački s nizozemskom symphonic metal bendom Epica. Na ljeto 2012. potpisan je ugovor s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath Records, za kojeg će uskoro izaći prvi studijski album benda pod nazivom "Change".

AngelSeed je nastao na 'pepelu' legendarnog zagrebačkog thrash metal benda Drinking Skull, a čine ga šestero glazbenika na čelu s pjevačicom Larom koja plijeni pozornost snagom i rasponom vokala. Glazbeni izričaj kombinira gothic lirike, klasičarske dionice (gudala, zborovi), pa i uporabu folk instrumenata. Uskoro se očekuje debi album, sniman u Samoboru, te u Švedskoj, a od značajnijih nastupa izdvajamo onaj s Within Temptation u Zagrebu.

U sklopu Valhalle održat će se promocija Metaldaysa 2014, a najsretniji posjetitelj osvojit će festivalsku ulaznicu.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a moći će se kupiti na blagajni Močvare.

kraj

Ljudevit Cikač Ciky

Ljudevit Cikač Ciky - Tko pod drugim jamu kopa, dvije sreće grabi...