Massimo u Tvornici: Nije dodirnuo slučajno

15.2.2013. @ 10:21 Zoran Tučkar

Massimo

Datum i vrijeme:četvrtak, 14.2.2013. 21:00
Mjesto održavanja:Tvornica kulture, Zagreb
Cijena ulaznice: 125 Kn (Rasprodano)

Već drugu godinu zaredom vlasnik glasa koji se voli ili ne voli Massimo Savić organizira koncerte u Tvornici za Valentinovo i sudeći po odazivu publike, učinio je pravi potez, a s pravim je potezima nastavio i na samom koncertu.

Za razliku od akustičnog nastupa u Vrapču, u Tvornicu je doveo mješovitu postavu bubnjevi - udaraljke - bas - električna gitara - klavir, pojačanu gudačima i dvama pratećim vokalima, te povremenim izmjenama akustičnih gitara i baseva.

20130215-102002_4img90231.jpg

Koncert je počeo neuobičajeno za njegove nove poštovatelje, svirajući gitaru. Savić je vrlo dobar gitarist, no u zadnjih desetak godina odlučio je profilirati se isključivo kao pjevač, i za sada je uspio okupiti oko sebe respektabilan broj poštovatelja. A oni su došli na koncert s očekivanjima da će dobiti emotivan i visoko profesionalan mainstream rock nastup.

20130215-102024_4img90271.jpg

Tako je i bilo. Savićeve izvedbe bile su uglavnom vrlo dobre, na sceni se kretao sasvim dobro, imao je nekoliko gahanovskih pokreta, redali su se hitovi i poneka iznenađenja, pa se tako nakon dugo vremena mogla čuti antologijska "Samo jedan dan", a dobro došlo osvježenje na koncertu bila je i "Moja Ljubica" koja je koncertu dala potrebnu dozu zaigranosti.

Publika je uživala i uz "Graciju" (kojoj je prethodio vatreni udaraljkaški napad), "Tišinu" i "Mi nismo sami", dok su "Sjaj u tami" i "Iz jednog pogleda" donijele prazn hod: "Sjaj u tami" bila je ukrašena pomalo bezličnim "jammingom", a "Iz jednog pogleda" u momentu je dok je publika bila u transu, iz nekog razloga uvalila par agresivnih gitarističkih nota koje ne pašu kontekstu pjesme.

Ako bi se našao prigovor, onda on ide u smjeru pretjerane uštogljenosti i kontroliranosti. Massimo je sjajan kao pjevač, no kao zabavljač je ukočen i previše usmjeren prema zahvaljivanju svakome i svemu, čime stvara nepotreban snishodljiv dojam - kako je krenuo sa zahvaljivanjem svima koji su mu napisali pjesme, očekivao sam da će na kraju zahvaliti svim missicama koje se bore za mir u svijetu.

20130215-102038_4img90361.jpg

Koncert je završio s dramatičnom "Krug u žitu" i potvrdio Massima kao izvrsnog interpreta koji s lakoćom komunicira emocije prema publici. Sljedeći korak za njega je da Savić stekne lepršavost, odnosno naviku 'igranja' na sceni.

kraj

Zoran Tučkar

Zoran Tučkar je miran, tih i povučen čovjek.