Spaladium Rock Projekt: The Cult finalizira SAD i stiže u Europu

21.6.2012. @ 13:01 Ljudevit Cikač Ciky

The Cult + Gun

Datum i vrijeme:utorak, 3.7.2012. 20:00
Mjesto održavanja:Spaladium Arena, Split
Cijena ulaznice: 220/240/400 Kn

Britanski rockeri The Cult finaliziraju američki dio turneje na kojoj promoviraju novi album "Choice of Weapon", a nakon toga stižu u Europu, gdje će 3. srpnja nastupiti u Spaladium Areni u Splitu u sklopu Spaladium Rock Projekta.

"Choice of Weapon" je ušao na 34. mjesto Billboardovih Top 200 albuma, zatim na 3. mjesto Hard Rock, 15. Rock i 7. Indie Albums Billboard charta, dok se u Velikoj Britaniji našao na 20., a u Kanadi na 15. mjestu.

Album na kojem je The Cult obnovio suradnju s producentom Bobom Rockom vrlo dobro je primljen među kritikom, pa je tako u britanskom Mojo magazinu ocijenjen s pet zvjezdica, Q ga je nazvao 'briljantnim', Magnet 'epskim i uvjerljivim, blizu bendovih izdanja iz 80-ih', a MSN 'najboljim albumom The Culta u posljednjih 20 godina'.

Osim novih pjesama, poput "Lucifer" ili "For The Animals", The Cult na ovoj turneji izvodi i gotovo sve svoje klasike, uključujući "Lil' Devil", "Rain", "Nirvana", "Fire Woman", "Wild Flower" ili "She Sells Sanctuary".

The Cult u Splitu nastupa sa škotskim hard rockerima Gun, najpoznatijima po obradi Cameovog hita "Word Up".

Cijene ulaznica su 220 kuna za parter, a 240 kuna za tribine i mogu kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim diljem Hrvatske (na Muzika.hr - kupovina ulaznica). VIP ulaznica košta 400 kuna.

kraj

Ljudevit Cikač Ciky

Ljudevit Cikač Ciky - Tko pod drugim jamu kopa, dvije sreće grabi...