Predstavljen 14. Špancirfest

9.6.2012. @ 14:20 Muzika. hr

Četrnaesto izdanje Špancirfesta održava se od 24. kolovoza do 2. rujna u varaždinskoj povijesnoj jezgri. Već su najavljeni Leningrad Cowboys i Flogging Molly, a sada se znaju svi glazbeni aduti.

Glazbeni će se program odvijati na nekoliko pozornica. Na pozornicu Stari grad prvi će se 24. kolovoza popeti Kiril Džajkovski i Saša Maček & Phat Phillie. Dan kasnije nastupaju Partibrejkersi i Disciplin' A Kitschme, a 26. kolovoza Leningrad Cowboys i Kulturshock.

Mjuzikl "Footlose" najavljen je za 28. kolovoza, a koncerti se nastavljaju u srijedu, 29. kolovoza, kada nastupaju Gustafi i Zadruga. Idućeg dana publika će moći pogledati Edu Maajku i Dječake, a posljednji petak u kolovozu Hladno pivo i Elvis Jackson.

Dubioza Kolektiv koja će posjetitelje Špancirfesta premijerno počastiti izvođenjem pjesama s albuma u nastajanju i Postolar Tripper nastupaju u subotu, 1. rujna, dok će Flogging Molly i Cold Snap u nedjelju, 2. rujna zaključiti 14. izdanje Špancirfesta.

Druga pozornica, ona na Trgu Miljenka Stančića, otvara Špancirfest koncertom Josipe Lisac (24. kolovoza), a nakon nje slijedi prvi nastup Magnifica u Hrvatskoj (25. kolovoza), Klezmofobia (26. kolovoza), Hot Water (27. kolovoza) i Svadbas (28. kolovoza).

Zack Dust i La Cumbia Chichara predstavit će se 29., odnosno 30. kolovoza nakon kojih se na pozornicu penju The Bambi Molesters (31. kolovoza), Rambo Amadeus (1. rujna) i slovenski zbor Perpetum Jezzile (2. rujna)

Pozornica na Trgu kralja Tomislava bit će domaćin Kavalirima, Mejašima (24. kolovoza), Mostar Sevdah Reunionu (25. kolovoza), te klapi Cambi (26. kolovoza). Boom Pacha Boom predstavlja se 27. kolovoza, Sandra Bagarić i Martina Tomčić 28. kolovoza, a 29. kolovoza nastupa Nola.

Bili & The Kids sviraju 30. kolovoza, Ravnica 31. kolovoza, Marko Tolja 1. rujna, a Marijan Ban posljednjeg dana, 2. rujna.

Cijena ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu Stari grad iznosi 30 kuna za dnevnu ulaznicu; vikend ulaznica (petak, subota, nedjelja) iznosi 60 kuna i festivalska 150 kuna. Ulaznice će se od 15. lipnja moći kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica).

Kako bi ulaznice za pozornicu na Starom gradu bile još dostupnija, od 15.6. do 15.7. cijena višednevnih ulaznica bit će umanjena 30% - festivalska ulaznica bit će 105 kuna, a vikend ulaznica 42 kune.

Više informacija o programu i svim sadržajima Špancirfesta potražite na Spancirfest.com.

kraj

Muzika. hr

Muzika. hr - Glasno i jasno!