Preminuo bubnjar The Doobie Brothersa, Michael Hossack

14.3.2012. @ 13:40 Nevena Šindik

Michael Hossack, uvaženi američki glazbenik najviše poznat kao bivši bubnjar legendarnih rockera The Doobie Brothers, preminuo je u svom domu u gradu Duboisu u ponedjeljak 12. ožujka, izvijestili su američki mediji.

Glazbenik se već jedno duže vrijeme borio s rakom te preminuo od komplikacija uzrokovanih njime.

Rođen je u Patersonu (New Jersey) 17. listopada 1946., a bubnjeve je počeo svirati još u srednjoj školi u bendu Little Falls Cadets.

Nakon završetka srednje škole četiri godine je služio vojsku tijekom rata u Vijetnamu. Nakon što je iz nje časno otpušten 1969., vratio se kući u New Jersey kako bi započeo karijeru pravnika, no na nagovor bliskoga prijatelja pridružio se bendu iz Kalifornije naziva Mourning Reign. Karijera benda bila je kratkog vijeka.

Impresionirani njegovim i John Hartmanovim zajedničkim načinom sviranja bubnjeva, koji će kasnije izvršiti veliki utjecaj na bendove kao što su Grateful Dead i The Allman Brothers Band, osnivači The Doobie Brothersa 1971. pozvali su ga da im se pridruži.

Njihov član bio je do 1974. godine te dao svoj obol na klasicima im poput "Jesus Is Just Alright", "Listen To The Music" i "China Grove". Godinu dana kasnije vratio se glazbi te sudjelovao u osnutku kratkotrajnog benda Bonaroo i nakratko se pridružio bendu naziva Dudek Finnigan Krueger Band (DFK).

U The Doobie Brothers vratio se 1987. te tamo ostao sve do 2010., kada se zbog sve lošijega zdravstvenog stanja morao zauvijek ostaviti glazbe.

kraj

Nevena Šindik

Nevena Šindik - Music Is Power!