Dodijeljene NME Awards 2012

1.3.2012. @ 16:51 Nevena Šindik

20120301-152038_01.jpg

Florence + The Machine, The Horrors i Arctic Monkeys veliki su pobjednici ovogodišnje dodjele nagrada britanskog glazbenog tjednika NME-a koja se održala sinoć u O2 Academy Brixton u Londonu.

Florence + The Machine kući su otišli s dvije nagrade, onima za 'najbolju pjesmu' ("Shake It Out") i 'najboljeg solo izvođača' , dok su The Horrors osvojili 'nagradu za najbolji album' - "Skying".

Arctic Monkeys proglašeni su 'najboljim live bendom.'

Kasabian su osvojili 'nagradu za najbolji britanski bend', a nagradu su posvetili Davyu Jonesu, pjevaču The Monkeesa, koji je preminuo u srijedu navečer, dok je 'nagrada za najbolji novi bend' otišla u ruke The Vaccines.

"Sunday" dua Hurts proglašen je 'najboljim videom', a "Broken Record" Katy B 'najboljom dance pločom.'

U inozemnim kategorijama pobjedu su uvjerljivo odnijeli Foo Fighters koji su osvojili 'nagradu za najbolji inozemni bend' i 'najbolji glazbeni film' - "Back And Forth".

Za 'najbolji veliki festival' očekivano je izglasan Glastonbury, a za mali RockNess.

'Događajem godine' proglašen je reunion The Stone Rosesa, a 'herojem godine' Matt Bellamy čiji je matični bend Muse također osvojio 'nagradu za najodanije fanove.'

'Film godine' je "Submarine", a 'knjiga godine' "The Scribblings Of A Madcap Shambleton" autora Noela Fieldinga, dok je 'nagradu za najbolji TV show' popkupio "Fresh Meat".

'Najbolje likovno oblikovanje' ima album "Pala" Friendly Firesa, a 'najbolji blog ili twitter profil' Lady GaGa.

Jared Leto (30 Seconds To Mars) proglašen je 'najzgodnijim muškarcem', a Hayley Williams (Paramore) 'najzgodnijom ženom'.

U kategorijama najgorih izvođača nagrade su pokupili Justin Bieber ('najgora ličnost godine' i 'najgori album' ("Under The Mistletoe")) i One Direction ('najgori bend').

"Complete Reissues" legendarnih The Smiths odnio je 'nagradu za reizdanje godine', dok su posebne nagrade, one za 'božanskog genija' i 'izniman doprinos glazbi' ove godine pripale bivšem Oasisovcu Noelu Gallagheru odnosno sheffieldskim indie-pop ikonama Pulp.

kraj

Nevena Šindik

Nevena Šindik - Music Is Power!