Rođen je u Splitu...

19.4.2010. @ 09:00 Nikola Burčul

Živo blato

Datum i vrijeme:petak, 16.4.2010. 21:00
Mjesto održavanja:Tvornica kulture, Zagreb
Cijena ulaznice: 80/100 Kn

U petak, 16. travnja, na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture ponovo se, nakon godinu dana izbivanja, popeo sastav Živo blato.

U solidno popunjenom koncertnom prostoru - s obzirom na oštru konkurenciju koju je istu večer na daskama Boogaloo Cluba predstavljao ponovo uskrsli Senna M - ovaj trio je vjerne okupljene fanove zabavljao dva sata.

20100419-085821_03.jpg

/ foto: Matej Grgić

Sastav Živo blato se ne može pohvaliti ni bogatom diskografijom, ni brojnim održanim koncertima, a niti tisućama vjernih obožavatelja koji slijede njihovo scensko djelovanje.

U slučaju diskografije sastav je dosad objavio samo jedan album naziva "Konac konca" i to prije više od deset godina. U slučaju koncertnih nastupa, u Zagrebu su do ovog petka bila poznata samo dva: nastup u klubu Močvara prije desetak godina i prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture.

Njihova publika ne bi bila u stanju popuniti neki veći koncertni prostor... Ali ipak, oduševljenje i vjernost obožavatelja ovog sastava je fanatična, njihov debi-album u stanju su uzdizati na razinu kulta a njihovi dosadašnji koncerti za njih nose mitsku auru.

20100419-085815_02.jpg

U Tvornici se stoga mogla vidjeti publika - većinom muškog spola - odjevena u majice Iron Maidena, Rammsteina, Chuck Norrisa i Zagora kako bez pogreške entuzijastično izvikuje stihove s Blatovog debija, dok u pauzama glasno skandira: "Mituuuu!"

Skriven ispod slamnatog šešira na glavi i električne gitare na ramenima, vođa sastava, kontroverzni general Vasilije Mitu vodio je glavnu riječ. Dok je okupljene - na ovom koncertu posvećenom Clint Eastwoodu - uvijek iznova oduševljavao pjesmama poput "Ubij se", "Ne volim te", "Kurva" i "Kasap iz Đakova", između izvedbi uzvikivao je svoje mišljenje o 'svakidašnjoj jadikovki'.

20100419-085808_01.jpg

Tako je general, između ostalog, ustvrdio: "Ne uživam u činjenici da samo ja valjam u Hrvatskoj" te "Živo blato su najbolji! Sve ovo drugo u Hrvatskoj je kurac!". Objavio je također da novi album snimaju na ljeto, a da će na policama dućana biti dostupan na jesen.

Najviše oduševljenja među okupljenima izazvala je nova pjesma jasne poruke "Neću rabiti kondome" te klasici "Estrada", "Krvoproliće" i "Šupa".

kraj