"Alle boys zusammen!" - pijano će Peter Doherty

1.12.2009. @ 14:36 Edo Plovanić

Peter Doherty

Datum i vrijeme:subota, 28.11.2009. 20:00
Mjesto održavanja:Backstage Club, München

Posljednji rock romantičar Pete Doherty obilježio je još jedan grad puno više nego što je planirao. München. Na nepredvidivom subotnjem tajnom nastupu na On3 Festivalu, 28. studenog, Pete je opet izazvao skandal.

Otpjevao je uvodne riječi kontroverzne njemačke himne "Deutschland, Deutschland, über alles" čime su ga maknuli sa stagea i što ga je koštalo naslova po trač rubrikama. Ispričao se Bavarcima dan nakon na najbolji način - sjajnim nastupom pred svojim fanovima u münchenskom Backstageu. Ovo je priča o isprici...

20091201-143457_dscn5109.jpg

Kako je i najavljeno, Pete Doherty cirkus je počeo njemački precizno u 20 h. Kapacitet kluba je uredno popunjen. 800 fanova na mjestu. Kao i na cijeloj turneji, Pete je doveo troje kantautora da potpale vatru i zagriju publiku što ipak nisu uspjeli. Dapače. Čulo se više zvižduka od pljeska. Nisu bili toliko loši koliko je jasno kakve fanove ima Pete i kako nemaju milosti prema 'novim' nadama.

Lagano iziritiran time jedan od njih - ujedno i Peteov kolega iz Babyshamblesa, Adam Ficek - koji je s upaljenim grlom odradio nekoliko svojih pjesama i pozdravio publiku ciničnim komentarom kako mu se čini da u publici ima poprilično Petea Dohertya aludirajući na brojno stanje Peteovog zaštitnog znaka - šešira.

Takvo zagrijavanje je trajalo do 21:20, a najviše prostora je dobio Alan Wass, dugogodišnji Peteov suborac koji ne zaostaje po skandalima za Peteom, a kojeg je na samom koncu koncerta uveo i u dubl.

Napokon, u 21:20 počinje pijani ritual vidno razvaljenog Petera koji otvara s "The Good Old Days" svog ranog uspjeha i velikog benda The Libertines. Publici potom dostavlja "Delivery". Uzima bocu, eksira (još) deci-dva crnog vina i kreće s najvećim hitom - "The Last Of The English Roses". Karizmatični romantičar osvaja publiku dok mu se prikradaju dvije balerine koje romantični delirij dižu do ekstaze. Šarmer se nastoji približiti publici ubacivanjem njemačkog u refren: "All the boys together, alle girls zusammen..."

Kroz nekoliko duhovitih dobacivanja pokazao je i svoje lingvističke sposobnosti: "How much was the ticket?", pita Peter. "Thirty-three Euro? Ah, ja, drei und dreizich!" - šarmantno će se dodvoriti domaćoj publici.

Nastavlja s "Hooligans On E", nekoliko gutljaja vina, "Can't Stand Me Now", nešto cigareta iz publike, "Salome", "What A Waster", koketiranje s publikom, "Love Reign O'er Me", "Bucket Shop", "Sheepskin Tearaway", "What Katie Did", "Music When The Lights Go Out", najveća uspješnica i slogan koji ga prati 'Fuck Forever' i "Albion" uz kolegu kauboja Adama.

U nastupu od sat i 20 minuta uspio je pokriti širinu svog rada: The Libertines, Babyshambles, solo materijale pa čak i svoje B-strane.

kraj

Edo Plovanić

Edo Plovanić Evo, nije prošlo ni pet minuta otkako je bio u redakciji.