The Charlatans novi headlineri Rokaj festa

11.5.2009. @ 12:26 Krešimir Blažević

20090506_charlatan8.jpg

Uz već potvrđene headlinere The Toy Dollse, Hladno pivo, Razorlight i Primal Scream potvrđen je i novi 'glavni izvođač' ovogodišnjeg Rokaj festa - to su protagonisti poznate Madchester revolucije, The Charlatans.

Točno 20 godina od svog osnutka, rock petorka iz Northwicha dolazi po prvi put pred hrvatsku publiku. Iza sebe imaju deset studijskih albuma, od kojih su tri završila na prvom mjestu UK charta, a posljednji 'besplatni' "You Cross My Path" iz 2008., dosegao je drugo mjesto na nezavisnoj listi.

Predvođeni frontmenom Timom Burgessom, The Charlatans predstavljaju britansku rock veličinu koja već dva desetljeća traje bez obzira na popratne turbolencije unutar benda i koja se svojim izdanjima suvereno prilagodila svim novim glazbenim trendovima.

Rokaj fest 2009. održava se od 3. do 5. srpnja na Otoku hrvatske mladeži zagrebačkog jezera Jarun, a osim gore spomenutih headlinera ugostit će i The BellRays, Superhikse te još nekolicinu domaćih i inozmenih izvođača.

Do 15. svibnja u prodaji je drugi kontingent festivalskih ulaznica po vrlo pristupačnoj cijeni od 150 kuna, a nakon tog datuma cijena skače na 200 kuna. Ulaznice za festival moguće je kupiti na svim prodajnim mjestima sistema Eventim (kupi ovdje).

kraj

Krešimir Blažević

Krešimir Blažević - "No business like media business" Ingrid Antičević