Suzi Soprano: Gitara, bubanj i vokal!

  163

  Suzi Soprano

  Prividi

  Datum izdanja: 10.06.2017.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Alternativni rock, Garage Rock, Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Madam
  2. Terna
  3. Poletna mrzlica
  4. Brez
  5. Tehnika
  6. Mierda
  7. Prividi

  Tornado iz Krškog zove se Suzi Soprano. Uspješno haraju već nekoliko godina, a pred ljeto su došli do svojeg novog izdanja “Prividi“.

  Kad imaš toliko energične nastupe kakve ima Suzi Soprano, uvijek se bojim kako će sve to zvučati u studijskom obliku. Upravo je to i jedna od glavnih mana ovog izdanja jer se studijski nije uspjela uloviti sva energija koju bend ima uživo. “Prividi” zvuče moćno i energično, ali uživo ove pjesme zvuče nekoliko puta bolje.

  Suzi Soprano postoje dvije godine i jedan su od skrivenih slovenskih bendova koji mogu napraviti čuda. U formaciji trojke, gdje od instrumenata imamo samo gitaru i bubanj, djeluju kao neukroćena zvijer koja je toliko gladna da bi mogla pojesti sve što vidi pred sobom. Toliki bijes i energiju unosi vokal koji ne pjeva, već dere svoje glasnice do iznemoglosti i to čini Suzi Soprano jednim od najžešćih bendova s one strane Sutle.

  Muziku podržava

  “Prividi” ima sedam pjesama koje su kratke, svaka od njih je dugačka tek nešto preko dvije minute. Time dobivamo jako dobru ritmiku albuma, iako je on u konačnici vrlo kratak. Ipak, kad uzmemo u obzir količinu energije u njima, jasno je da bi forsiranje minutaže u ovom slučaju moglo biti pogubno.

  Najlaganija pjesma albuma (koja zapravo uopće i nije toliko lagana) je “Brez” koja spada u klasičan alternativni rock, dok su ostale punkoidnijeg karaktera s jakom dozom garažnog rocka. Taj žešći dio je vrlo ujednačen, bez nekog iskakanja, gdje se jasno vidi da gitara i bubanj vrlo znalački se poigravaju u stvaranju atmosfera dok vokal daje onaj štih kreativnog ludila cijeloj priči.

  Budući da sam ovaj bend već imao priliku vidjeti nekoliko put uživo, teško mi je prosuđivati o ovom albumu jer nije do kraja ulovljen sav moment kojeg bend ima. Suzi Soprano uživo su kreativni luđaci puni energije i emocije, dok mi ovako to na albumu djeluje pomalo ukroćeno, bez te snage koju pokazuju uživo. Ipak, sam album nije loš, dapače, ali za potpuni dojam Suzi Soprana najbolje je pogledati ih kako praše uživo.

  Muziku podržava
  Stisni